Aperitive

sandvis cu maduva din oase de vita (6)
Aperitive, Delicatese delicateturi si "mofturi culinare", Retete Personale

Sandvis cu maduva coapta din oase tubulare, de vita

In ultimii 3-4 ani, pe la sfarsitul lui septembrie, vremea s-a strambat brusc si temperaturile au scazut periculos pentru productia de legume necesare pregatirii de conserve si muraturi pentru iarna. Nici preturile nu au stat pe loc, au crescut si ele, vizibil si brusc, periculos pentru buzunarul familiei. Precupetele zic, ca anul acesta, spre fericirea […]

ciuperci sitachi trase in unt clarificat si smantana (8)
Aperitive, Ciuperci, Retete Personale

Ciuperci sitachi trase in unt clarificat si smantana

Inainte de sarbatorile pascale, in raidurile mele prin market, am descoperit ciuperci sitachi, crescute in ciupercarii romanesti. M-am bucurat, ca intreprinzatori romani au reusit, sa adapteze aceste ciuperci asiatice in tara, in ciupercarii locale, cu miceliu adus din Asia. Bine preparate, aceste ciuperci sunt deosebit de savuroase, comparabil cu cele originale. In urma cu vreo […]

buseuri cu porcarele (6) Copy
Afumaturi, Aperitive, Retete Personale

Buseuri cu porcarele

Pentru sarbatorile de iarna, gospodinele cere se respecta isi fac liste din timp, cu preparate care mai de care, in dorinta de a-i uimi pe cei ai casei, adunati in jurul meselor sarbatoresti. Daca la sarbatori sunt si invitati, apropiati ai familiei largite, cu atat mai mult, dorinta gospodinei de a-i atrage pe toti spre […]

pasta tartinabila din jumari de porc cu ou fiert si castraveti murati (8)
Aperitive, Retete Personale

Pasta tartinabila din jumari de porc cu ou fiert si castraveti murati

Imi place, sa ma tin de promisiunile facute, motiv pentru care scriu astazi, o alta reteta, sper eu, utila, pentru tinerele gospodine si nu numai, dornice sa respecte traditiile culinare stramosesti cu ocazia sarbatorilor de iarna. Dilema oricarei gospodine care se respecta, cu ocazia sarbatorilor crestinesti, este – cu ce sa-i mai surprind pe cei […]

franzela umpluta cu de toate (17)
Aperitive, Mic dejun.

Franzela umpluta cu de toate

Franzela umpluta cu de toate Imi este greu, sa cred, ca exista gospodine, care sa nu fie puse in fata eternei intrebari – ce mai servim astazi pofticiosilor familiei, in special seara, la cina. Cand ai copii mici, intrebarea devine chiar presanta. Astazi, cand oferta de produse din piata este chiar provocatoare, sa ai permanenet […]

aperitiv consistent cu foietaj (12)
Aperitive, Retete Personale

Aperitiv consistent cu foietaj

De cele mai multe ori, cand pregatesc aperitive, imi propun, sa stau cat mai putin prin preajma aragazului. Aperitivele consistente au un avantaj care nu este deloc de neglijat – pot fi servite nu numai ca aperitive, dar si la micul dejun, langa nelipsita cafea sau chiar la cina, impreuna cu o salata de sezon. […]

oua de prepelita in guguloi de carne tocata 12
Aperitive, Delicatese delicateturi si "mofturi culinare", Retete Personale

Oua de prepelita in guguloi din carne tocata de curcan

Pentru mine, delicatesele culinare sunt preparate pe care le abordez nu in fiecare zi, de regula la aniversari si uneori la sarbatorile religioase pe care le petrecem impreuna, tot familionul extins. Am mostenit obiceiul de a ne strange toti/ aproape toti membrii familionul extins, de la parintii si bunicii nostri, de regula cand acestia implineau […]