Suntem inca, in plin sezon de capturi pescaresti pentru recoltarea icrelor. Nici eu, nu pot rata sansa de a-mi reface stocul de icre pentru tot anul in curs si chiar mai mult. Cu siguranta imi […]
Aperitive
Preparate din cap de somn
Cum toate drumurile mele spre casa trec prin apropierea pietei, halei cu produse alimentare, macelarie si pescarie, rareori ezit sa intru ca sa arunc o ocheada. Obicei vechi si de demult, pastrat si astazi cand […]
Cina tarzie cu gratine’-uri delicioase
In bucatarie, ideile culinare noi pot fi bine primite sau mofturile pofticiosilor pot taia orice avant bucataresc al gospodinei. Cine nu risca, nu castiga spune o zicala de-a noastra, romaneasca. Zicala este valabila si pentru […]
Zbarciogi cu smantana pe paine prajita
Anul acesta ploile ne-au murat suficient cat sa ne dorim sa vina odata zilele acelea mai calduroase. Daca zilele toride se vor succede una dupa alta si vom transpira din greu, o sa regretam zilele […]
Aspic din cap de somn
Incerc sa scriu retete cat mai variate, alternand preparete cu carne, cu peste, cu fructe de mare si mai rar fara carne. De obicei, folosesc in retete, garnituri din legume de sezon sau din legume […]
Cartofi copti cu unt, telemea de capra si smantana
Incerc sa scriu numai retete pe care le pregatim in bucataria mea de la bloc, majoritatea acestora fiind din surse mostenite de la parinti si de la socri. Sunt acele preparate facute de mama si […]
Ciolan de porc afumat si dezosat, unduit in bere
In aceasta perioada, ceva mai rece, prajelile din carnea de porc cu ceva grasime si mai ales prajelile de preparate din carne de porc, afumate, se regasesc pe mai toate mesele servite la pranz de […]
Jumari de porc pentru turta cu jumari
In Ajun, multe gospodine se intrec in a pregati tot felul de rafinamente culinare cu care sa-i uimeasca pe cei asezati in jurul mesei de sarbatoare in ziua de Craciun. Preparatele culinare stramosesti rareori lipsesc […]
Avocado cu ou ochi si paine prajita
Micul dejun, dupa recomandarile nutritionistilor, ar trebui sa fie masa de baza a oricaruia dintre noi care pleaca dis de dimineata la serviciu. Nu mai vorbesc de cei care pleaca la camp cu noaptea in […]
Branza cremoasa cu rozmarin, in aluat, la cuptor
Vrei nu vrei, chiar daca nu a trecut canicula si inca pregeti a sta prin preajma aragazului mai ales daca intentionezi sa bagi ceva la cuptor, soriceii chitaie prin stomac facandu-si datoria de a-si cere […]