Miel ied capra oaie si berbec

Mancaruri si mancarici, Miel ied capra oaie si berbec, Retete Personale

Varza murata, cu carne de berbec

In macelarii si prin market-uri, este perioada in care gasesti, pe ales, carne de berbec. Chiar daca, nu intotdeauna, tot ce arata bine la privit este si cel mai bun pentru aprovizionat, pentru a cumpara carne de berbec, aceasta chiar trebuie sa arate bine. Din secretele cumparatorului ! Ca in orice „meserie”, cea de cumparator de materie […]

Miel ied capra oaie si berbec, Retete Personale

Muschi de berbecut la tigaie, cu sos de ciuperci si legume

Ciobanii au coborat turmele de la munte, au pus la beci putinile cu branza facuta la stana, in varful muntelui si la camara, burdufurile cu braza „delicata” si ulcelele cu lapte storcit, bunatati facute pentru ei si familia lor, uneori pentru amici si rareori pentru comercializare. Ciobanii, au trecut apoi, la sacrificarea oilor sterpe si a […]

Miel ied capra oaie si berbec, Retete Personale

Pastrama de oaie cu praz, mamaliga si cartofi prajiti

Este o reteta mai pretentioasa ca preparare, fiind multe operatii de facut, dar care per total nu iti ia prea mult timp si fiind vorba de o multitudine de miasme, merita sa fie incercata. Secretul retetei este sa cumperi pastrama de oaie, grasa, putin sarata, afumata la fum rece, din lemn de fag (nu prin mijloace de „amatori culinari” […]

Mancaruri si mancarici, Miel ied capra oaie si berbec, Retete Personale

Varza cu carne de berbec crescut la stana

Pentru mine carnea de berbec este o delicatesa. Preparata bine, rivalizeaza cu cele mai pofticioase fripturi din carne de porc, vita, pasare. Cei care nu mananca berbec, nici nu stiu ce pierd. Gustul ciobanesc al carnii de oaie, seul de oaie (grasimea carnii), folosite cu indemanare, dau delicatese culinare, de neimaginat. Daca ai noroc si gasesti […]