Ca in fiecare an, in familia mea se respecta traditiile crestinesti de Paste. Asa am invatat de la bunicii, parintii si socrii mei. La fiecare sarbatoare crestineasca cautam sa ne strangem cat mai multi membri […]
Miel ied capra oaie si berbec
Tocan de oaie cu varza murata calita
In urma cu vreo luna, cand am gasit in galantare, am cumparat cam un sfert de oaie (fara coaste), la vreo 4 Kg. Am transat pulpa si am pus pachete in congelator pentru ciorba (carne […]
Pastrama de oaie cu carnati afumati si varza calita
Toamna isi arata primele semne. Legumele sunt atractia gospodinelor dornice sa-si umple rafturile din camari, beciuri, povarne si camari. Anul acesta pe 2-3 octombrie se sarbatoreste Ziua recoltei in orasul meu. Primaria s-a pregatit din […]
Pulpa de miel cu antricot la cuptor
Pandemia aceasta care nu se mai termina, nu reuseste sa ne faca sa uitam de sarbatorile religioase. Am invatat de la mosii si stramosii nostri ca oricat de grele ar fi vremurile pe care le […]
Osso buco din gat de oaie cu pilaf de orez
A venit iarna, chiar daca pe la noi arata mai mult a toamna tarzie, ploioasa. Nu mai sperie meteorologii cu atentionari de vreme rea. Ba ca bate vantul cu nu stiu cati Km/ ora, de […]
Pulpa de miel cu cartofi noi, la cuptor
In timpul sarbatorilor crestinesti, noi romanii suntem obisnuiti sa punem pe masa tot ce este mai bun, motiv pentru care gospodinele se intrec in retete, mai noi sau mai vechi, care, de fapt, au la […]
Osso buco din gat de oaie cu piure’ de cartofi
Iarna bate la usa, deocamdata doar ciocane timid dar insista. Daca ar fi sa ne luam dupa zvonuri de-ale meteorologilor ar fi timpul sa inghesuim la borcane si pungi pe toate rafturile din camara, sa […]
Pulpa de miel cu cartofi si porumb la cuptor
Uf, of … grele mai sunt sarbatorile acestea crestinesti, la noi romanii ! Dupa cate am citit pe net nu suntem singurul popor cu gurmanzi declarati. Pe la altii, la sarbatorile crestine sunt la putere […]
Varza murata fiarta cu gat de oaie
Primavara bate la usa si varza murata din butoi, pusa de cu toamna trebuie consumata pana dau caldurile si apare riscul (de altfel inerent cand butoiul cu varza murata este pitit intr-un colt al balconul […]
Tocana din pulpa de capra cu cartofi
La noi, la romani, caprele singuratice sau in turme reduse numeric sunt crescute mai mult la sate, pe langa oile mai multe, de obicei pentru lapte din care se face branza telemea pentru uz propriu, […]