Miel ied capra oaie si berbec

gat de oaie inabusit in vin cu pilaf 5
Mancaruri si mancarici, Miel ied capra oaie si berbec, Retete Personale

Gat de oaie inabusit in vin cu pilaf de orez

Carnea de oaie este destul de rara pe tarabe, in piete sau prin galantare, in macelarii. Este ocolita de multe gospodine din considerente pe care eu personal, nu le inteleg. Cum adica, nu le place aceasta carne, pofticiosilor familiei ?! Considerente personale ! Un fost ministru al agriculturii romanesti promova cu orice ocazie, oaia, ca […]

pastrama de oaie cu mamaliga si ou ochi 3
Miel ied capra oaie si berbec, Pastrama, Retete Personale

Pastrama de oaie cu mamaliga si ou ochi

In anii trecuti, de Ziua recoltei (undeva pe la sfarsitul lui octombrie), tulburelul si pastrama de oaie erau la mare cautare. Anul acesta, la o singura taraba de pe platforma betonata din centrul orasului meu, unde se tin toate targurile, iarmaroacele, promovarile de produse (cica romanesti, traditionale ?!), martisoarele, mosii, concertele, etc., am vazut ceva […]

pulpa de oaie macerata la cuptor 8
Fripturi, Miel ied capra oaie si berbec, Retete Personale

Pulpa de oaie macerata, la cuptor

Ca in fiecare toamna, la Ziua recoltei, ciobanii isi etaleaza marfa pe taraba. Vand lactatele lor traditionale (telemea, veche si noua, cas proaspat si usor sarat, branza de burduf, unt, smantana, urda), pastrama sarata, pastrama afumata, mai rar si carne proaspata de oaie (depozitarea este pretentioasa si DJSV vegheaza). Carnea de oaie proaspata se vinde […]

pulpa de miel impanata cu usturoi si rozmarin coapta 4
Fripturi, Miel ied capra oaie si berbec, Retete Personale

Pulpa de miel impanata cu usturoi si rozmarin, coapta in cuptorul electric

Gospodinele care se respecta, se intrec in pregatiri, care mai de care, pentru a-i impresiona pe pofticiosii familiei, stransi in jurul mesei. La sarbatorile religioase, gospodinele nu pot face altfel. La sarbatoare de Paste, pe langa preparatele deja consacrate, majoritatea mostenite de la parinti si bunici, apar preparate noi, din zilele noastre, dintre cele vazute, […]

pulpa de oaie macerata in iaurt cu condimente si coapta in tigaie de fonta 12
Fripturi, Miel ied capra oaie si berbec

Pulpa de oaie macerata in iaurt cu condimente si apoi coapta in tigaie de fonta

In fiecare toamna, ciobanii sacrifica toate oile sterpe. In restul anului sunt sacrificate doar oile si berbecii care si-au rupt vreun picior. La Paste, cand se selecteaza mieii pentru vanzare/ sacrificare, ciobanii ofera mai mult berbecuti si foarte putine oi. Majoritatea oilor sunt pastrate pentru prasila. Mie personal, ori de cate ori vad in galantare […]