Prin arhiva cu poze facute cu ocazia prepararii diverselor retete gasesc tot felul de preparate gatite cu ceva timp in urma si mai greu imi amintesc motivul/ ocazia care le-a generat. Sincer vorbind, eram convins […]
Sarmale si sarmalute
Sarmale traditionale, din carne de curcan
Ma gandeam sa scriu o reteta de sarmale, mai deosebita, pe gustul celor care din motive pe care eu unul nu le inteleg, nu consuma carne de miel/ oaie/ berbec/ chiar ied. Am crezut intotdeauna ca […]
Sarmale cu ciuperci, orez si stafide
Postul Craciunului continua. Credinciosii practicanti stiu zeci de retete de post, din care se inspira si vegetarienii. Noi, ceilalti, totusi credinciosi, dar care din pacate tinem doar ocazional posturile din calendarul bisericesc, pregatim mai rar […]
Sarmale cu carne de vitel pentru Paste
In familia mea, la masa de pranz de la Paste, se mananca sarmale din carne tocata – pulpa de vitel, piept de pui sau piept de curcan. Pentru anul acesta am facut sarmale din carne de vitel. […]
Sarmale cu ciuperci cum face sotia mea
Tot romanul vrea sarmale, de sarbatorile religioase, la nunti, botezuri si cumetrii, la parastase, la petrecerile sezoniere sau la micile agape, organizate de firme in cinstea lucratorilor, la sfarsit de an. Multa lume crede ca sarmalele […]
Sarmale din carne de porc, pentru Craciun
Mama mea facea niste sarmale grozave, mari si savuroase, din 3 feluri de carne – porc, vitel, curcan. Mai intai le rula, in foi de varza, separat, pe tipuri de carne, apoi din fiecare tip de carne, punea intr-o singura […]
Sarmale cu orez cum imi facea mama
Daca ai pus muraturi de vara (varza si castraveti), cu sare putina si marar mult, e musai sa faci niste sarmale din foi de varza murata. Varza si castravetii murati, de vara, tinuta/ tinuti, la rece in […]