Indiferent de unde vin, plecat cu sau fara treburi, dar si venind de pe unde ma plimba nepotelul meu, obligatoriu, in drum spre casa, pasii ma indreapta prin hala de carne si peste, dar si […]
Peste
Icre de platica proaspat frecate, cu peste afumat
Constat, fara a fi din cale afara de multumit, dar nici panicat, ca in retetarul familiei mele la categoria peste pregatit fie la gratar, la tigaie, la abur sau la cuptor, fie marinat pentru iarna, […]
Tarta cu ton din conserva si praz
Surprizele culinare fac parte din arsenalul oricarui bucatar, fie el profesionist sau amator. In majoritatea cazurilor, abordarea unor astfel de surprize culinare necesita timp suplimentar, alocat pentru invartit la oale si tingiri. Apeland si la […]
Preparate din cap de somn
Cum toate drumurile mele spre casa trec prin apropierea pietei, halei cu produse alimentare, macelarie si pescarie, rareori ezit sa intru ca sa arunc o ocheada. Obicei vechi si de demult, pastrat si astazi cand […]
Rasol de stiuca
Pestele este un ingredient sanatos pe care nutritionistii il recomanda a fi consumat de 2-3 ori pe saptamana. Este adevarat ca recomandarea specialistilor in nutritie este mai veche, dar ramane actuala chiar daca preturile de […]
Plachie din macrou congelat
Ma conformez cerintelor mai multor vizitatori pe acest blog de a scrie mai multe retete pentru perioadele de post crestinesc. Nu sunt un mare amator de mancaruri fara carne sau fara peste/ fructe de mare. […]
Peste proaspat cu legume, la cuptor
In ultima vreme, imi pun tot mai rar sortul si tichia de bucatar ca sa invart in tigai si sa amestec prin cratite. Motivul ar fi ca pregatim retete agreate de nepotel si care nu […]
File’-uri de fitofag prajit cu ciuperci pleorotus trase in unt
Fasii din palariile ciupercilor pleorotus se trag in tigaie in amestec de ulei de masline extravirgin si unt proaspat. Ciupercile calite se inobileaza cu smantana grasa si se decoreaza cu verdeata. File’-ul de fitofag se taie in bucati care se prajesc la foc iute in amestec de ulei de masline extravirgin si unt proaspat. Preparatul se serveste cald cu felii de lamaie.
Cotlet de fitofag la gratar cu mancare de vinete
Oricat ai amana, vrei, nu vrei, tot ajungi in bucatarie cand soricelul incepe sa zburde prin stomac. Iti iei inima in dinti si incerci spre seara cand vipia de afara se mai potoleste (cel putin […]
Plachie de crap salbatic
In calendarul ortodox, la sarbatoarea de Florii este dezlegare la peste. Romanii, fie ca tin sau nu tin postul Pastelui, in ziua de Florii mananca peste. De-ale gospodinelor ! Anul acesta, inainte de sarbatoarea de […]