Imi place sa gatesc peste, de preferat proaspat si mare (crap, stiuca, salau, biban, mreana, avat, somn, platica, scrumbie de Dunare, lin). Rareori cumpar macrou congelat, numai cand, chiar imi doresc, sa mamanc peste si […]
Peste
O noua captura pescareasca de sezon
Suntem inca, in plin sezon de capturi pescaresti pentru recoltarea icrelor. Nici eu, nu pot rata sansa de a-mi reface stocul de icre pentru tot anul in curs si chiar mai mult. Cu siguranta imi […]
Captura pescareasca de sezon
Este perioada in care pescariile sunt vizitate tot mai des de catre pofticiosii in ale pestelui, dar si de catre gospodinele interesate in improspatarea rezervei proprii de icre pentru tot anul in curs. Capturile de […]
Platica marinata altfel, conserva pentru iarna
Indiferent de unde vin, plecat cu sau fara treburi, dar si venind de pe unde ma plimba nepotelul meu, obligatoriu, in drum spre casa, pasii ma indreapta prin hala de carne si peste, dar si […]
Icre de platica proaspat frecate, cu peste afumat
Constat, fara a fi din cale afara de multumit, dar nici panicat, ca in retetarul familiei mele la categoria peste pregatit fie la gratar, la tigaie, la abur sau la cuptor, fie marinat pentru iarna, […]
Tarta cu ton din conserva si praz
Surprizele culinare fac parte din arsenalul oricarui bucatar, fie el profesionist sau amator. In majoritatea cazurilor, abordarea unor astfel de surprize culinare necesita timp suplimentar, alocat pentru invartit la oale si tingiri. Apeland si la […]
Preparate din cap de somn
Cum toate drumurile mele spre casa trec prin apropierea pietei, halei cu produse alimentare, macelarie si pescarie, rareori ezit sa intru ca sa arunc o ocheada. Obicei vechi si de demult, pastrat si astazi cand […]
Rasol de stiuca
Pestele este un ingredient sanatos pe care nutritionistii il recomanda a fi consumat de 2-3 ori pe saptamana. Este adevarat ca recomandarea specialistilor in nutritie este mai veche, dar ramane actuala chiar daca preturile de […]
Plachie din macrou congelat
Ma conformez cerintelor mai multor vizitatori pe acest blog de a scrie mai multe retete pentru perioadele de post crestinesc. Nu sunt un mare amator de mancaruri fara carne sau fara peste/ fructe de mare. […]
Peste proaspat cu legume, la cuptor
In ultima vreme, imi pun tot mai rar sortul si tichia de bucatar ca sa invart in tigai si sa amestec prin cratite. Motivul ar fi ca pregatim retete agreate de nepotel si care nu […]