Preparatele din peste proaspat sunt printre optiunile culinare preferate in familia mea. Este un motiv serios, pentru ca drumurile mele prin hala/ pescarie sa fie destul de dese. Rareori, imi lipsesc din congelator, macar cateva […]
Peste
Pastrav la tigaie cu garnituri de sezon
Intotdeauna, pestele a fost, este si va fi, unul dintre ingredientele mele preferate pentru a fi pregatit. Motive ar putea sa fie multe. Pestele se poate gati simplu, rapid si cu ingrediente putine. Oferta de […]
Cotlet de crap la gratar cu cus-cus si legume
Pestele este prezent tot mai des in retetele mele. Bine pregatit, vreau, sa cred ca pestele este apreciat de majoritatea pofticiosilor. Chiar daca in ultima vreme, pestele a devenit o delicatesa prohibita, legata de pretul […]
Dorada cu legume la cuptor
Arsita si iarasi arsita ! Aer incins, toropeala, camasa mai mereu umeda se lipeste de corp. Nicio adiere de vant, nu se misca nicio frunza. Degeaba astepti seara, avand propria dorinta, sa se mai racoreasca. […]
Rasol din biban salbatic
Imi place sa gatesc peste, de preferat proaspat si mare (crap, stiuca, salau, biban, mreana, avat, somn, platica, scrumbie de Dunare, lin). Rareori cumpar macrou congelat, numai cand, chiar imi doresc, sa mamanc peste si […]
O noua captura pescareasca de sezon
Suntem inca, in plin sezon de capturi pescaresti pentru recoltarea icrelor. Nici eu, nu pot rata sansa de a-mi reface stocul de icre pentru tot anul in curs si chiar mai mult. Cu siguranta imi […]
Captura pescareasca de sezon
Este perioada in care pescariile sunt vizitate tot mai des de catre pofticiosii in ale pestelui, dar si de catre gospodinele interesate in improspatarea rezervei proprii de icre pentru tot anul in curs. Capturile de […]
Platica marinata altfel, conserva pentru iarna
Indiferent de unde vin, plecat cu sau fara treburi, dar si venind de pe unde ma plimba nepotelul meu, obligatoriu, in drum spre casa, pasii ma indreapta prin hala de carne si peste, dar si […]
Icre de platica proaspat frecate, cu peste afumat
Constat, fara a fi din cale afara de multumit, dar nici panicat, ca in retetarul familiei mele la categoria peste pregatit fie la gratar, la tigaie, la abur sau la cuptor, fie marinat pentru iarna, […]
Tarta cu ton din conserva si praz
Surprizele culinare fac parte din arsenalul oricarui bucatar, fie el profesionist sau amator. In majoritatea cazurilor, abordarea unor astfel de surprize culinare necesita timp suplimentar, alocat pentru invartit la oale si tingiri. Apeland si la […]