Peste

Rasol de stiuca

Pestele este un ingredient sanatos pe care nutritionistii il recomanda a fi consumat de 2-3 ori pe saptamana. Este adevarat ca recomandarea specialistilor in nutritie este mai veche, dar ramane actuala chiar daca preturile de […]

Plachie din macrou congelat

Ma conformez cerintelor mai multor vizitatori pe acest blog de a scrie mai multe retete pentru perioadele de post crestinesc. Nu sunt un mare amator de mancaruri fara carne sau fara peste/ fructe de mare. […]

File’-uri de fitofag prajit cu ciuperci pleorotus trase in unt

Fasii din palariile ciupercilor pleorotus se trag in tigaie in amestec de ulei de masline extravirgin si unt proaspat. Ciupercile calite se inobileaza cu smantana grasa si se decoreaza cu verdeata. File’-ul de fitofag se taie in bucati care se prajesc la foc iute in amestec de ulei de masline extravirgin si unt proaspat. Preparatul se serveste cald cu felii de lamaie.

Plachie de crap salbatic

In calendarul ortodox, la sarbatoarea de Florii este dezlegare la peste. Romanii, fie ca tin sau nu tin postul Pastelui, in ziua de Florii mananca peste. De-ale gospodinelor ! Anul acesta, inainte de sarbatoarea de […]

Aspic din cap de somn

Incerc sa scriu retete cat mai variate, alternand preparete cu carne, cu peste, cu fructe de mare si mai rar fara carne. De obicei, folosesc in retete, garnituri din legume de sezon sau din legume […]