Peste

File’-uri de fitofag prajit cu ciuperci pleorotus trase in unt

Fasii din palariile ciupercilor pleorotus se trag in tigaie in amestec de ulei de masline extravirgin si unt proaspat. Ciupercile calite se inobileaza cu smantana grasa si se decoreaza cu verdeata. File’-ul de fitofag se taie in bucati care se prajesc la foc iute in amestec de ulei de masline extravirgin si unt proaspat. Preparatul se serveste cald cu felii de lamaie.

Plachie de crap salbatic

In calendarul ortodox, la sarbatoarea de Florii este dezlegare la peste. Romanii, fie ca tin sau nu tin postul Pastelui, in ziua de Florii mananca peste. De-ale gospodinelor ! Anul acesta, inainte de sarbatoarea de […]

Aspic din cap de somn

Incerc sa scriu retete cat mai variate, alternand preparete cu carne, cu peste, cu fructe de mare si mai rar fara carne. De obicei, folosesc in retete, garnituri din legume de sezon sau din legume […]

Crap la tigaie cu cartofi prajiti

Nutritionistii recomanda ca pestele sa nu lipseasca din alimentatia adultilor (chiar sa se consume de minim 2-3 ori pe saptamana). Pestele nu trebuie sa lipseasca din hrana copiilor de la o anumita varsta. Slogan bine […]