In ultimii ani, leurda a fost promovata prin valoarea sa terapeutica de catre nutritionisti. Precupetele si nu in ultimul rand comerciantii s-au adaptat rapid. Astfel, leurda a devenit verdeata nelipsita din salatele de cruditati, dar […]
Vita si vitel
Pulpa de vitel macerata, la tigaie, cu paste si ciuperci
Carnea de vitel (de la animal, nu chiar de lapte), bine pregatita, poate fi un adevarat rasfat culinar. Astazi, am incercat sa ies repede din bucatarie, motiv pentru care, carnea este la macerat de 2 […]
Coaste de vita cu varza murata fiarta
Am intrat in vara doar teoretic, canicula, chiar caldura constanta ne ocoleste, norii si ploile isi fac simtita prezenta destul de des. Legumele romanesti, de gradina intarzie sa populeze tarabele din piete. Doar timid, au […]
Pulpa de vitel irlandez cu legume, in sos de bere, la cuptor
Vara s-a instalat deja, chiar daca ceva ploi ne mai cauta sporadic. Nu am nimic contra ploilor – cresc ciupercile, se fac verdeturile si legumele timpurii prin solarii, sere si gradini la producatorii romani. Usor, […]
Antricot de vitel inabusit in bere, cu legume, la cuptor
Nu mi-am propus sa rescriu astazi, retetele facute an de an cu ocazia sarbatorii nationale de 1 Decembrie. Am redeschis in urma cu cateva zile pe Facebook pagina cu aceste retete. Sarbatorim ca de obicei, […]
Spata de vitel inabusita
A plouat cateva zile la rand, apoi au urmat cateva zile cu caldura si iarasi ploaie. Dorinta mi-a fost indeplinita, ciupercile albe, nanele si buretii de fag si-au facut deja aparitia prin padure. Mai gasesti […]
Antricot de vita cu legume in aluat de clatite
Am luat o mica pauza in scrierea de retete fiind plecat de acasa cateva zile. Nu mi-am cumparat inca un lepatop, din considerente de utilitate si la batrana tableta s-au consumat acumulatorii. Prin urmare, nu […]
Hamburgheri din carne de vitel cu piure’ de cartofi
Anul acesta, noi romanii avem parte de multe care ni se par iesite din comunul nostru cotidian – iarna cu zapada doar pe la munte, in rest sparcaiala, grindina si ploi torentiale alternand cu zile […]
Pulpa de vitel pe gratar, in cuptor, cu cartofi copti si gratinati
O facuram si pe asta cum ar zice batranii, stand la taifas pe banca din fata blocului, referindu-se la iesirea din restriste. Aceiasi, nu au cum sa nu observe reinceperea imbulzelilor de zi cu zi, […]
Pulpa de vitel macerata, inabusita in vin
Statul in casa iti induce o foame de lup de zici ca ai revenit de la munca campului, dupa o zi lumina de dat la sapa, timp in care te-a mai batut si soarele in […]