Nu scapam de canicula prea curand, iar meteorologii ne ameninta ca va mai dura vreo 2 luni aceasta seceta. De mancat, chiar frugal (recomandabil), tot trebuie sa mancam cate ceva. Nu te poti pune cu […]
Garnituri
Cartofi noi cu branza dulce si smantana, gratinati
Mare noroc avem noi romanii ca suntem in bune relatii cu turcii, bulgarii, grecii, italienii, dar si cu polonezii, egiptenii, chiar cu columbienii. Cum altfel, am putea sa ne bucuram ochii si sa ne satisfacem […]
Cartofi noi inabusiti sub capac
De catre ori pregatesc aceasta reteta, imi amintesc de anii de serviciu, cand aflat in delegatii prelungite, se terminau rezervele luate de acasa si nu gaseai de-ale gurii nici macar la cantina unitatilor unde mergeam […]
Varza murata calita la foc iute
Ma tin de promisiunea facuta in urma cu 2 zile si scriu aceasta reteta, care poate fi pregatita in post si nu numai. Varza calita, fie ca este pregatita din varza cruda sau din varza […]
Cartofi copti pentru dupa amiezele lungi de vara
Copil fiind, cand iernile erau lungi, din noiembrie pana in martie, deosebit de geroase, cu nameti cat casa, cu sanii mari trase de cai care zburdau intr-un adevarat iures (de multe ori in competitie adevarata, pe strada […]
Urzici culese din salbaticie, batute
Nu am tinut niciodata secret, ca imi plac urzicile, batute, cu ou sau cu slanina afumata sau cu carnat afumat, ciorba de urzici, placinta de urzici, tarta cu urzici, etc. Sucul de urzici este sanatate curata pentru cei […]
Urzici culese din salbaticie, batute
Cumperi din piata sau culegi de la marginea padurii urzici proaspete (nu prea marunte, numai varfurile fragede si cam “arzatoare” la degete ). Le alegi, le speli in mai multe ape si le oparesti in apa […]