Urzici culese din salbaticie, batute

Cumperi din piata sau culegi de la marginea padurii urzici proaspete (nu prea marunte, numai varfurile fragede si cam “arzatoare” la degete ).

Le alegi, le speli in mai multe ape si le oparesti in apa fiarta cu sare (se fierb cam 15 minute). Le strecori (nu arunci apa, care este un energizant puternic – contine fier; se bea cm 1/2 cana zilnic; se pastreaza bine la frigider, cam 2-3 zile).

Urzicile strecurate le tai marunt (le pasezi, le mixezi, daca vrei sa fie ca o pasta mai groasa).

Prajesti slanina afumata, taiata marunt, adaugi ceapa taiata solzi si cateva felii subtiri de ardei gras. Adaugi un varf de ardei iute, piper, sare (daca slana nu e prea sarata). Cand ceapa este aurie, adaugi urzicile. Lasi la fiert cam 1/2 ora. Adaugi putina apa in care au fiert urzicile.

Se serveste fierbinte cu ou ochi si carne de la garnita (incalzita). Nu uita o mamaliga calda sau rece.

Merge cu tuica fiarta sau cu vin fiert sau cu vin la temperatura camerei, alb sau rosu.

Nu uita, in tuica fiarta sa pui piper, iar in vinul fiert scortisoara.

Orice raceala este invinsa.

Pofta buna !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*