Cumperi o sira de curcan, 2 aripi si 2 tartite, de la market. Daca nu faci ciorba de potroace, poti folosi si maruntaiele de la curcanul de Craciun si ce ai mai scos de la […]
Retete Personale
Ciorba de potroace cu carne din pasare de curte, dupa nopti de mahmureala
Maruntaiele, aripile mici si tartita de la curcanul de Craciun, inca 2 tartite si 2 aripi de curcan, cumparate separat, le oparesti intr-o oala cu apa clocotita. Le speli in jet de apa rece si […]
Curcanul crescut in batatura, pregatit de Craciun 2
Cumperi din market o curca refrigerata/ inghetata, de vreo 6-7 Kg, cu ceva grasime pe la tartita si pe la guse, de culoare alb-galbuie (daca are carnea rosie, sigur este curcan). Curca are carnea mai frageda, […]
Carnati din carne de porc cum fac eu
Te duci la macelarie sau la magazinul propriu de desfacere al unei ferme de porci si cumperi spata de porc (bucati mari, de culoare rozalie, cu iz de proaspat), care se vinde drept carne de lucru. Te uiti sa aiba si […]
Ciuperci de padure pregatite la cuptor
Cumperi de la market ciuperci albe, daca nu le cunosti ca sa le aduni de pe camp. Oricum in aceasta perioada, nu mai gasesti pe camp. Te uiti sa fie albe, fara pete si neinghetate […]
Macrou congelat pregatit la cuptor
Treci pe la pescarie si cumperi vreo 3 Kg de macrou congelat (pesti mari, sa fie cam 5-6 bucati). Il lasi sa se dezghete pe trei sferturi, la temperatura camerei. Cureti pestele de mate, tai capul […]
Mancare de vinete cu tartite de curcan
Cumperi din market vinete negre (nu roscate) lunguiete si subtiri (au seminte putine) si tartite de curcan refrigerate. Cureti tartitele de curcan, le parlesti, le speli si le lasi la scurs intr-o sita. Sa nu […]
Ciorba acra de afumatura dupa o reteta batraneasca
Cumperi un ciolan afumat dezosat (sa aiba neaparat si sorici) sau o coasta afumata (te asiguri ca are carne mai multa pe oase). Rar, gasesti piept de porc, afumat (cumpara cand gasesti si tine-l in […]
Mamaliguta cu branza si afumatura, la cuptor
Faci o mamaliga mai moale (apa clocotita, sare, malai -amesteci cu o lingura de lemn sau cu telul, sa nu se faca cocoloase – esti atent sa nu-ti sara cirul de mamaliga, pe maini sau pe fata […]
Gusa de curcan umpluta cu carne
Cand cumpara o zburatoare mai mare (curcan, gaina rasa grea) multe gospodine sunt in dilema ce sa faca cu gusa (partea cu multa grasime si piele). Multe din gospodinele tinere ajung la solutii extreme: o […]