Indiferent de unde vin, plecat cu sau fara treburi, dar si venind de pe unde ma plimba nepotelul meu, obligatoriu, in drum spre casa, pasii ma indreapta prin hala de carne si peste, dar si […]
Preparate pentru iarna
Rosii intregi la borcan pentru iarna
Este vremea conservelor si orice gospodina care se respecta doreste sa foloseasca in iarna care vine propriile conserve si muraturi. Momentul actual este cel ales pentru a face tot mai dese drumuri prin piata, sa […]
Platica marinata, conservata pentru iarna
Toamna, majoritatea pescarilor amatori isi fac provizii pentru iarna – conserve si/ sau peste proaspat, curatat si pus intreg sau transat, in pungi din plastic alimentar, la congelator. Cum prin galantare, de cand s-a mai […]
Vinete coapte pentru salata si pentru congelare
Vinetele sunt legume care se pastreaza foarte bine pentru iarna, coapte si apoi congelate. Prin market le gasesti si la borcan, gata batute si frecate cu ulei, apoi sterilizate. Eu le prefer pe cele coapte […]
Pasta de ardei si rosii, pe nuante de culori
Este vremea preparatelor pentru iarna cea geroasa (vorba vine) care urmeaza. Chiar daca pe la noi, prin zona, iernile din ultimii 20-25 de ani sunt tot mai blande, obiceiul mostenit de la parinti si bunici […]
Rosii chery conservate in saramura
In prag de toamna toate drumurile mele trec prin piata pentru a lua pulsul preturilor la legume si a face planurile anuale pentru conservele de iarna. De fiecare data, toamna, din timp, stabilim ce conserve […]
Gogosari conservati in otet, cum fac eu
Toamna s-a instalatat deja in aceasta saptamana, chiar daca temperaturile sunt in crestere usoara. Buna si ploaia de saptamana trecuta, cresc ciupercile si lansez campania de toamna pentru cules. De dimineata, am vazut o roua […]
Amestec de rosii si ardei gras/ capia/ gogosari
Anul trecut, pe la inceputul verii, combina frigorifica (nu chiar de ultima generatie, avand vreo 10 ani vechime) aflata in dotarea familie si-a dat “obstescul sfarsit”, intr-o noapte de vineri spre sambata. Sotia era plecata […]
Fulgi de ardei iute, ardei mai putin iute si ardei dulce
Imi plac anumite condimente, de-ale noastre, traditionale (cimbru, dafin, ardei iute, rozmarin), dar si verdeturi (marar, patrunjel, busuioc), sa le cresc in ghivece, prin balcon si/ sau pe pervazul din bucatarie, in functie de spatiul […]
Ce mai pun bine pentru iarna – 2014
Orice gospodin(a) care se respecta, incepe pregatirile pentru iarna cand legumele si fructele de sezon sunt bine coapte, piata abunda cu respectivele sortimente/ preturile sunt rezonabile si nu in ultimul rand, dispune de spatii de […]