Retete Personale

Bors de peste proaspat

Cumperi de la pescarie un crap romanesc sau o platica, de vreo 1-2 Kg. Merge si caras mare, somn, stiuca, salau, biban. Cureti pestele de solzi si de intestine. Nu ezita sa culegi grasimea alba […]

Rasol din peste proaspat

Cumperi de la pescarie peste proaspat (vezi la saramura de peste cum verifici daca pestele este proaspat), stiuca sau somn, bucati intregi de 1-1,5 Kg. Merge si crap romanesc, avat, mreana. Cureti pestele de solzi […]

Saramura de peste proaspat

Cumperi de la pescarie peste proaspat (biban, caras, crap, lin), intreg, la 1-1,5 kg/ bucata. Cum stii daca pestele e proaspat ? Ochii sunt limpezi, clari, cu irisul negru pronuntat (fereste-te de pestele cu ochi […]

Mujdeiul la romani, asa cum stiu eu

Mamaliga, slanina afumata coborata de la hornul casei, carnea afumata scoasa de la garnita si fasolea boabe sunt ingrediente care asigura masa satioasa a romanului neaos, care munceste pe ogor de dimineata pana seara. Combinatii ale celor mentionate […]