Cumperi un peste proaspat (crap romanesc, platica, biban, caras) la 1-1,5 Kg, de la pescarie sau fir intins sa-l pescuiesti de la balta. Il cureti de solzi si de ce are prin burta. NU arunci […]
Retete Personale
Bors de peste proaspat
Cumperi de la pescarie un crap romanesc sau o platica, de vreo 1-2 Kg. Merge si caras mare, somn, stiuca, salau, biban. Cureti pestele de solzi si de intestine. Nu ezita sa culegi grasimea alba […]
Paste fainoase cu peste afumat
Cum in special vara, de la o anumita varsta incolo, mananci mai usor m-am gandit sa scriu o reteta simpla si rapida, foarte gustoasa, care in familia mea se face destul de des. Cumperi paste […]
Rasol din peste proaspat
Cumperi de la pescarie peste proaspat (vezi la saramura de peste cum verifici daca pestele este proaspat), stiuca sau somn, bucati intregi de 1-1,5 Kg. Merge si crap romanesc, avat, mreana. Cureti pestele de solzi […]
Saramura de peste proaspat
Cumperi de la pescarie peste proaspat (biban, caras, crap, lin), intreg, la 1-1,5 kg/ bucata. Cum stii daca pestele e proaspat ? Ochii sunt limpezi, clari, cu irisul negru pronuntat (fereste-te de pestele cu ochi […]
Mujdeiul la romani, asa cum stiu eu
Mamaliga, slanina afumata coborata de la hornul casei, carnea afumata scoasa de la garnita si fasolea boabe sunt ingrediente care asigura masa satioasa a romanului neaos, care munceste pe ogor de dimineata pana seara. Combinatii ale celor mentionate […]
Peste proaspat prins, prajit ca la bunicu’
Cumperi de la pescarie peste proaspat (file sau intreg, de crap, caras, biban, platica, somn), bucati mai mari sau peste congelat (file de biban, cod, merluciu). Il cureti, il speli, il portionezi si il lasi […]
Salata de bureti iuti culesi din padure
Cumperi din piata bureti iuti, albi sau galbiori (numai daca “oagarul” are hartie de la laboratorul pietei) sau culegi din padure (numai daca ii cunosti). Te uiti sa fie cruzi, sa nu aiba viermi. Ii […]
Tocanita de ciuperci culese din padure
Culegi dupa camp (numai daca le cunosti bine) sau cumperi de la market, ciuperci albe sau bureti de fag (pleorotus). Le cureti si le speli bine. Le lasi sa se scurga de apa. Incingi ulei […]
Sote’ din pipote de pui cu multa ceapa
Cumperi un pachet de pipote si inimi de pui, refrigerate. Le cureti si le speli bine cu apa rece. Le lasi in apa rece 1/2 ora, sa iasa tot sangele. Pui o oala cu apa […]