Bibanul este pestele meu preferat pentru preparat si pentru consum, datorita gustului sau deosebit. Este ocolit de multe gospodine, pentru ca nu stiu ca acest peste nu se curata de solzi. Gustul deosebit este dat de […]
Peste
Tartine rapide cu peste
Cumperi de la pescarie, peste afumat, mai gras (macrou, scrumbie de Dunare, crap oglinda, somon) si unt proaspat, putin sarat, mai taricel, de la ciobani, de pe piata. Miroase untul sa nu fie ranced, sa […]
Scrumbie de Dunare cu ceapa
Cumperi de la pescarie scrumbie de Dunare, proaspata/ marinata/ sarata/ afumata (de care gasesti). Cauta bucati mai mari si te uita inauntru sa nu fie plina de sare (“tehnica” de comerciant care zice ca sarea […]
Preparate din peste pentru masa de Florii
Sunt fan declarat de peste proaspat (bucati mari, la peste un Kg): biban, platica, caras, crap, mai rar stiuca, salau. Destul de rar folosesc peste congelat si atunci macrou, pentru facut la cuptor. Am uitat de […]
Pilaf cu peste cum ii placea tatalui meu
Pilaful cu peste era un preparat pe care tatal meu il pretuia asa cum se cuvine, el nefiind un pretentios in ceea ce priveste bucatele servite la masa, stiind, ca de fapt, acestea erau bucate […]
Peste proaspat prins, prajit ca la bunicu’
Cumperi de la pescarie peste proaspat (file sau intreg, de crap, caras, biban, platica, somn), bucati mai mari sau peste congelat (file de biban, cod, merluciu). Il cureti, il speli, il portionezi si il lasi […]
Chiftelute din file’ de peste cu legume si verdeata
Pentru ca maine sunt Floriile si este dezlegare la peste, am ales o reteta simpla si usor de facut. La multi ani ! (tuturor doamnelor / domnisoarelor cu nume de flori). Cumperi 1,5 Kg merluciu fara […]