Incerc sa respect cat mai des vestitul slogan – nicio masa fara peste, nu pentru altceva, dar pur si simplu – imi place pestele. Cand a fost lansat acest slogan, pe vremea lui nea Nicu, lozinca […]
Peste
File de somn cu dovlecei si ciuperci, pane, in aluat de bere
Dupa cum am mai spus-o, prefer sa cumpar pestele intreg. Avantajele transarii pestelui ! Il portionezi dupa cum doresti sa pregatesti diferite retete – capul si coada pentru ciorba sau rasol (daca pestele este mare, la 4-5 […]
Caras prajit cu paste si ciuperci in sos de smatana
Caldura a navalit peste noi. Disconfortul termic este tot mai prezent. Cum ajutam organismul, sa treaca mai usor peste starea de moleseala care ne cuprinde ? Gatim retete considerate mai usoare, cu pui, peste, legume, […]
Pastrav la tigaie, cu praz tras in unt si ciuperci cu smantana
Dupa mesele copioase din timpul sarbatorilor pascale se simte nevoia unor preparate mai usoare (sau ma rog, sa zicem fara carne, de animal sau pasare). Ce poate fi mai potrivit decat pestele ? Pastravul proaspat se […]
Crap la gratar cu legume la abur si creveti trasi in unt
O reteta rapida pentru cei care din diverse motive (serviciu schimbul II, excursie prelungita prin padure, dupa leurda, a intarziat trenul 10 ore, la intoarcerea din delegatie, etc.) nu au apucat sa pregateasca, inca, masa de Florii si care in […]
Salata din hering afumat, cu ceapa si maioneza
Pestele considerat candva, pe vremuri, cand lozinca – nico masa fara peste, era simbolul „bunastarii” lui Ceasca, ramane un ingredient care isi gaseste locul in aproape toate bucatariile lumii. Toti propovaduitorii in ale bucatarelilor se […]
Crap la gratar, cu ciuperci in sos de smantana si cartofi natur
Prin pescarii se gaseste mai mereu, peste proaspat, autohton (crap, stiuca, somn, platica, caras, salau, etc.) sau adus de prin strainataturi (dorada, cod, merluciu, hering, caras, somon, biban de mare, etc.), peste congelat (macrou, cod, […]
Ciorba din cap si coada de peste proaspat
Daca esti chitit sa faci o ciorba de peste, delicioasa, iti trebuie neaparat, un cap de peste, la vreo 2 kg (crap romanesc sau somn). Merge si un cap de fitofag, desi eu il evit, ca […]
Scrumbie de Dunare cu cartofi natur
Chiar daca afara sunt 40 de grade C si in bucatarie, fara sa ai aragazul aprins, vreo 28 de grade C, tot trebuie sa pregatesti ceva, „soriceii” din stomac fac deja galagie. Iti imbii consoarta sa […]
Cotlet de rechin cu fructe de mare si paste fainoase
Mi-a placut intotdeauna, pestele proaspat, praparat la gratar, la tigaie, la cuptor sau fiert, dar si pestele marinat, sarat, uscat, afumat sau pestele de la conserva. Fac multe retete din peste. Am scris si pe acest […]