A fost buna si vara aceasta torida, prelungita, cu ploaie doar la alertele meteo primite pe telefon, dar cu naduseala cat cuprinde. Nici nu apucai sa te gandesti bine, sa intri in bucatarie, ca se apropie pranzul sau cina si nu ai apucat sa incropesti nimic. Racoreala din casa disparea instantaneu, la apropierea de aragaz. […]
Mujdeiul la romani
Praznic de iesire din autoizolare
Sunt destule indicii (ca sa ma exprim in limbajul de lemn al decidentilor politici) conform carora starea de autoizolare la care am fost constransi, in special noi cei mai in varsta (nu mi-am propus sa analizez pro si contra, dar sper ca vom afla daca a fost nevoie sau nu, daca am fost doar pacaliti […]
Mujdei din usturoi uscat, usturoi verde si iaurt
Mujdeiul este o adevarata delicatesa in ospetele romanilor. Servit la friptura pregatita la coptor sau la gratar, la legume pane’, la cartofi noi, prajiti in untura de porc, la mititei campenesti, pregatiti pe gratar sau la tigaie, la peste pregatit la gratar, la tigaie sau la cuptor, mujdeiul puternic frematator in narile celor mai sensibili […]
Mujdeiul la romani, asa cum stiu eu
Mamaliga, slanina afumata coborata de la hornul casei, carnea afumata scoasa de la garnita si fasolea boabe sunt ingrediente care asigura masa satioasa a romanului neaos, care munceste pe ogor de dimineata pana seara. Combinatii ale celor mentionate sunt nelipsite pe stergar cand se serveste masa, la umbra, sub singurul copac din campia dogorita de soarele amiezii. Munca […]