Pastrama

pastrama de oaie cu mamaliga si ou ochi 3
Miel ied capra oaie si berbec, Pastrama, Retete Personale

Pastrama de oaie cu mamaliga si ou ochi

In anii trecuti, de Ziua recoltei (undeva pe la sfarsitul lui octombrie), tulburelul si pastrama de oaie erau la mare cautare. Anul acesta, la o singura taraba de pe platforma betonata din centrul orasului meu, unde se tin toate targurile, iarmaroacele, promovarile de produse (cica romanesti, traditionale ?!), martisoarele, mosii, concertele, etc., am vazut ceva […]

pastrama de oaie cu carnati afumati si varza calita 4
Afumaturi, Miel ied capra oaie si berbec, Pastrama, Retete Personale

Pastrama de oaie cu carnati afumati si varza calita

Toamna isi arata primele semne. Legumele sunt atractia gospodinelor dornice sa-si umple rafturile din camari, beciuri, povarne si camari. Anul acesta pe 2-3 octombrie se sarbatoreste Ziua recoltei in orasul meu. Primaria s-a pregatit din greu intinzand corturile pe citadela de beton din centrul orasului. La fiecare boxa s-a afisat firma producatoare/ comerciantul si nelipsitul […]

pastrama afumata de oaie cu tocanita de ciuperci pleorotus 10
Ciuperci, Pastrama, Retete Personale

Pastrama afumata de oaie cu tocanita de ciuperci pleorotus

De cand cu market-urile raspandite prin toate orasele mari ale tarii au mai disparut unele din deprinderile culinare ale romanilor, in sensul ca anumite ingrediente folosite in bucataria traditionala se gasesc mai tot timpul anului prin galantare. Producatorii romani s-au adaptat si acestia, iar prin rafturi au aparut si produse romanesti altele decat cele de […]

pastrama de oaie cu mamaliga si ou de curca 1
Miel ied capra oaie si berbec, Pastrama, Retete Personale

Pastrama de oaie cu mamaliga si ou de curca

Imi este greu sa inteleg cum poate cineva/ oricine (in niciun caz gurmanzi profesionisti sau gurmeti declarati) sa sustina sus si tare – „Nu imi place.”, fara sa fi gustat macar, vreodata, carne de oaie, indiferent de modul de preparare al acesteia sau de calitatea ingredientelor folosite in retete. Chiar din curiozitate culinara si tentatia […]