Toamna isi arata primele semne. Legumele sunt atractia gospodinelor dornice sa-si umple rafturile din camari, beciuri, povarne si camari. Anul acesta pe 2-3 octombrie se sarbatoreste Ziua recoltei in orasul meu. Primaria s-a pregatit din […]
Pastrama
Pastrama afumata de oaie cu tocanita de ciuperci pleorotus
De cand cu market-urile raspandite prin toate orasele mari ale tarii au mai disparut unele din deprinderile culinare ale romanilor, in sensul ca anumite ingrediente folosite in bucataria traditionala se gasesc mai tot timpul anului […]
Pastrama de oaie cu mamaliga si ou de curca
Imi este greu sa inteleg cum poate cineva/ oricine (in niciun caz gurmanzi profesionisti sau gurmeti declarati) sa sustina sus si tare – “Nu imi place.”, fara sa fi gustat macar, vreodata, carne de oaie, […]
Pastrama de oaie cu cartofi impanati, la gratar
A ruginit frunza prin vii si randunelele au plecat, vorba cantecului. In limbaj culinar, intampinam toamna cu bogatia si farmecul ei. Pe camp e agitatie mare pentru stransul ultimelor recolte inainte de a da bruma. […]