Nu mi-a placut niciodata sa raman dator, nici cand este vorba de ceva achizitionat pentru nevoile familiei (motiv pentru care in 90 % din cazuri cumpar cu banii jos), dar nici cand fac o promisiune legata […]
Peste
Scrumbie de Dunare cu tocanita de ciuperci si cartofi natur
Scrumbia de Dunare este un peste delicat si deosebit de gustos, gras si plin de acizi grasi – omega 3 si omega 6. Concureaza cu succes, cu tonul, codul si somonul, in lupta cu colesterolul. Cum […]
Chiftelute pregatite din peste, marinate
In postul Craciunului sunt multe zile in care este liber la peste. Aliment pretios in bucatarie, pregatit cum se cuvine, pestele cucereste noi adepti, cu fiecare reteta traditionala sau reteta noua, comentata sau necomentata in literatura de […]
Salata din scrumbie de Dunare, marinata, cu maioneza
Spre surprinderea mea, am gasit la pescarie, scrumbie de Dunare, marinata si scrumbie sarata. Surpriza a fost totala, cand in galantar am descoperit pusa, mai intr-un colt si scrumbie proaspata. M-am uitat repede, prin raft si dupa scrumbie afumata, […]
Crap umplut cu legume si ciuperci, tapetat cu portocale, la cuptor
Am verificat astazi, “recolta” de vizitatori, pe acest blog. Se apropie cel de-al 500.000 – lea vizitator, in cei aproape 5 ani, de cand scriu cate ceva pe blog – cum vad eu anumite lucruri, care ma […]
Crap prajit cu ciuperci si praz
Incerc sa respect cat mai des vestitul slogan – nicio masa fara peste, nu pentru altceva, dar pur si simplu – imi place pestele. Cand a fost lansat acest slogan, pe vremea lui nea Nicu, lozinca […]
File de somn cu dovlecei si ciuperci, pane, in aluat de bere
Dupa cum am mai spus-o, prefer sa cumpar pestele intreg. Avantajele transarii pestelui ! Il portionezi dupa cum doresti sa pregatesti diferite retete – capul si coada pentru ciorba sau rasol (daca pestele este mare, la 4-5 […]
Caras prajit cu paste si ciuperci in sos de smatana
Caldura a navalit peste noi. Disconfortul termic este tot mai prezent. Cum ajutam organismul, sa treaca mai usor peste starea de moleseala care ne cuprinde ? Gatim retete considerate mai usoare, cu pui, peste, legume, […]
Pastrav la tigaie, cu praz tras in unt si ciuperci cu smantana
Dupa mesele copioase din timpul sarbatorilor pascale se simte nevoia unor preparate mai usoare (sau ma rog, sa zicem fara carne, de animal sau pasare). Ce poate fi mai potrivit decat pestele ? Pastravul proaspat se […]
Crap la gratar cu legume la abur si creveti trasi in unt
O reteta rapida pentru cei care din diverse motive (serviciu schimbul II, excursie prelungita prin padure, dupa leurda, a intarziat trenul 10 ore, la intoarcerea din delegatie, etc.) nu au apucat sa pregateasca, inca, masa de Florii si care in […]