Berbecul cel dolofan din turma de oi, care nu mai este pe placul ciobanului deoarece anul trecut nu prea a stat bine cu mieii si a cam iesit in paguba la Paste, neavand marfa suficienta […]
Retete pentru Paste
Ardei picanti umpluti cu branza, trasi in ulei de masline
Imi plac reclamele la ardei iute, urmaresc cu atentie tot ceea ce se scrie pe internet despre culturile de ardei iute si in special despre binefacerile lui – “curele” (adica vreau sa spun – consumul […]
Pulpa de miel la cuptor
Traditia noastra stramoseasca, de crestini, ne indeamna sa tinem sarbatorile religioase, in special cele de Paste si de Craciun, se le petrecem in familie, inconjurati de toti cei dragi noua. Sunt ocazii pe care nu […]
Ciorba de berbec acrita cu zeama de varza
Nu mai este mult si primavara isi va intra total in drepturi, iar piata o sa fie plina de verdeturi (urzici, spanac, loboda, stevie, macris, etc.), numai bune pentru detoxifierea organismului, dupa luptele grele din […]
Ciorba de berbecut crescut la stana
De cate ori gatesc ciorba, imi amintesc de un coleg de serviciu, plecat prematur dintre noi, care povestea cum pregateste el ciorba din muschi de vitel (!?). Am incercat in nenumarate randuri sa-i spun, fara […]
Pulpa de berbec inabusita in vin
Imi place carnea de oaie/ berbec/ miel/ ied, pentru savoarea ei deosebita, atunci cand este bine preparata, pentru textura ei compacta – nu se face praf daca o uiti pe aragaz 🙁 , ba din […]
Drob din maruntaie de curcan
Chiar daca a trecut Pastele, o reteta de drob din maruntaie de curcan (inimi, pipote, ficatei) poate fi pregatita oricand. Maruntaie de curcan se gasesc refrigerate, in pungi separate pe categorii, in magazinele specializate in vanzarea […]
Ciorba de curcan crescut in curte
Pentru sarbatorile de Paste am preferat sa cumpar un curcan intreg, refrigerat, pe care sa-l portionez asa cum vreau eu, decat sa cumpar separat – carne tocata pentru sarmale, maruntaie de curcan pentru drob, piept […]
Sarmale traditionale, din carne de curcan
Ma gandeam sa scriu o reteta de sarmale, mai deosebita, pe gustul celor care din motive pe care eu unul nu le inteleg, nu consuma carne de miel/ oaie/ berbec/ chiar ied. Am crezut intotdeauna ca […]
Gusa de curcan umpluta cu trei feluri de carne
La sarbatorile de Paste, familionul se strangea la casa parinteasca. Impreuna cu surorile mele si copii nostri ne duceam sa facem sarbatorile impreuna cu parintii si bunicii. Cum cei batrani au plecat dintre noi, iar noi […]