Nefiind posibila adunarea familiei pentru a sarbatori cum se cuvine Pastele, in 2009 am portionat iedul cumparat si l-am pus in pachetele separate, la congelator, pentru diverse retete care urmau a se pregati ulterior. Pachetul […]
Retete pentru Paste
Vopsitul oualor pentru sarbatoarea de Paste
Pentru sarbatoarea pascala, vopsirea oualor, in Joia Mare, era un moment pe care, copil fiind, il asteptam cu nerabdare in fiecare an. Mama si bunica vopseau tot felul de oua – de gaina (cele mai multe), […]
Drob de ied crescut in “batatura”
In familia mea, carnea de miel este preparata in special la sarbatoarea de Paste. Carnea de oaie este gatita ori de cate ori gasesc la piata (la producatori) carne care sa-mi placa – proaspata, de […]
Stufat de miel crescut la stana
Daca nu ai pastrat de la mielul de Paste ceva coaste si cotlete, le cumperi de la bacanie (atentie sa fie de un rosu crud nu inchise la culoare). Mai cumperi din piata 2-3 legaturi […]
Rasol de salau prins la Dunare
Ce caldura dom’le, nu stii pe unde sa te mai pitesti ca sa scapi de vipie. Astepti cu nerabdare buletinul meteo, doar, doar, se va anunta vreo ploaie mai serioasa, sa se racoreasca macar cu […]
Paste 2015 sarbatorit in familie
Ca in fiecare an si de aceasta data, am pregatit de toate pentru sarbatorirea zilelor de Paste, pastrand vie traditia familiei. Dupa ce am aprins o lumanare, la biserica de langa curtea blocului (cat de […]
Cotlet de miel cu cartofi, la cuptor
Cotletul de miel/ ied este partea din animal care dupa pulpa si muschiulet este cea mai cautata de catre bucatari pentru pregatirea unor retete cu cat mai simple, cu atat mai delicioase. Gatit la gratar […]
Pulpa de miel la cuptor, cu varza calita si salata de ridichi negre
Traditiile noastre crestinesti ne indeamna sa le respectam asa cum o faceau bunicii si parintii nostrii. Ouale rosii si cozonacul nu pot lipsi de pe masa de Paste. Ce poate fi mai frumos decat sa […]
Stufat de ied cum fac eu
Cred ca am mai amintit candva ca detin o arhiva destul de consistenta de poze facute cu ocazia bucatarelilor de zi cu zi, dar si cu ocazia sarbatorilor crestinesti sau ale altor intruniri in familie, […]
Pulpa de miel si aripi de curcan, la cuptor
Din pacate, dupa parerea mea, sunt destui printre noi, care nu mananca, nici macar la Paste, carne de miel sau carne de oaie. Personal nu-i prea inteleg, mai ales ca majoritatea dintre cei care nu […]