Prin traditie, orice masa din timpul sarbatorilor de iarna, are la romani, ca “drog” pentru lansare in ospatul care va urma – tuica fiarta. Tot traditia zice ca tuica la romani se face numai din prune si ca […]
Aperitive
Cascaval pane’ cum face sotia mea
Nu este recomandat de medici sa pleci dimineata, de acasa, fara sa mananci ceva. Cafeaua servita pe stomacul gol iti poate crea mari probleme cand vei fi mai in varsta. Daca esti fumator, cafeau servita fara […]
Icre proaspat frecate, cu peste marinat
Pestele proaspat, cumparat in timpul anului, avand de cele mai multe ori icre, si-a meritat pe deplin pretul. A meritat si actiunea nu tocmai placuta, de curatare a pestelui, in special a celui cu solzi. […]
Tartine rapide cu peste
Cumperi de la pescarie, peste afumat, mai gras (macrou, scrumbie de Dunare, crap oglinda, somon) si unt proaspat, putin sarat, mai taricel, de la ciobani, de pe piata. Miroase untul sa nu fie ranced, sa […]
Sandwich de vreme friguroasa
Gospodarul de la munte cand se duce la taiat de lemne in padure, pleaca in traista, cu o bucata zdravana de slanina afumata, o ceapa mare si o paine sau o bucata de mamaliga rece. Nu uita sa ia […]
Chiftelute din file’ de peste cu legume si verdeata
Pentru ca maine sunt Floriile si este dezlegare la peste, am ales o reteta simpla si usor de facut. La multi ani ! (tuturor doamnelor / domnisoarelor cu nume de flori). Cumperi 1,5 Kg merluciu fara […]