Chiar daca mai este destul timp pana la Paste, sa servim un cotlet de miel la pranzul familiei de la sfarsitul saptamanii, este ca si cum am fi prezenti la respectiva masa crestineasca. Ma bucur intotdeauna cand zaresc in galantarul unui cioban, prezent mai mereu in hala de carne a orasului, pe langa carne de […]
Fripturi
Piept de rata cu cartofi taranesti
Incerc, pe cat posibil, sa vin cu retete cat mai noi. Unchiul meu (plecat dintre noi), bucatar consacrat, cu state vechi in meserie, cu multi ani in urma, la o discutie despre ce mai pregateste el la restaurant (sa fi fost prin anii ’70, cand eu nici nu ma gandeam ca peste multi ani, ma […]
Afumatura de porc (ceafa si carnati) cu cartofi la tigaia gril
Incerc sa scriu, dupa cum am promis anterior, retete de preparate rapide, la indemana tineretului, mereu dornic de distractie care sarbatoreste trecerea dintre ani in cercul de prieteni apropiati. Chiar daca distractia este pe primul loc, tot trebuie pregatit ceva la iuteala – la gratar sau la tigaie, sa mearga, la inceputul petrecerii, o tuica […]
Pizdulice de scrofita cu varza noua calita
Dupa cum am promis deja, pentru aceasta perioada de sarbatori religioase de iarna, la romanii de pretutindeni si nu numai, incerc sa scriu nu doar retete stramosesti care au la baza carnea si preparatele din carne de porc, traditionale. Acestea pot fi gasite, la alegere pe acest blog, doar rasfoind categoriile de preparate culinare mentionate […]
Ceafa de porc la tigaie cu gorgonzola, naut, ciuperci si salata asortata
Incerc si de aceasta data, sa scriu o reteta cat mai simpla, cu ingrediente putine, ce poate fi utila tinerelor gospodine si nu numai, aflate in goana sarbatorilor, la cumparaturi. Ideile de cumparaturi le pot fi inspirate de ingredientele folosite in preparatele prezentate. Cu ocazia sarbatorilor, fiecare gospodina cauta sa surprinda pe cei asezati in […]
Spata si carnati de porc cu legume la tigaia gril si pasta de naut
Incet, incet, dar sigur, toamna isi intra in drepturi. Legumele romanesti, putine cat mai erau pe piata, au cam disparut. Comerciantii continua sa-i imbogateasca pe turci si greci, scriind pe marfa nelipsita reclama – legume romanesti, calitatea I. Sa fim seriosi, de unde atatea legume romanesti, fara producatori/ tarani locali ?! Pana si de ziua […]
Coaste proaspete de porc cu legume la gril
Dragostea de frumos (ma refer aici si la dragostea adevarata din care ne-am nascut candva, cu totii), de natura care ne inconjoara, de ciripitul pasarelelor sau de freamatul padurilor, nu cunoaste limite de varsta. Mana in mana cu persoana iubita, potrivita tie, altfel sesizezi totul, vezi ce se intampla in jurul tau. Niciodata nu este […]
Afumatura de la garnita cu legume la gril
Indiferent de anotimp, cand pofticiosii familiei sugereaza (ca sa nu zic, comanda) un anume preparat, gospodina casei nu sta, sa se vaite ca vezi Doamne, nu este sezonul potrivit sau nu se gaseste ingredientul principal prin galantare. O gospodina care se respecta, ia la rand galantarele de prin market-uri, macelarii si bacanii, cauta pe la […]
Scarita de porc la tigaie cu paste fainoase in suc de rosii
Of, of … ! Nu se mai termina odata, canicula aceasta, sa poti respira in voie, sa nu mai fii mereu jilav, cu camasa lipita de corp si cu ochii umezi. Sa mai adie vreun vanticel, sa miste perdelele. Sa mai cada niste stropi mari de ploaie din aceia care nu fac asfaltul sa clocoteasca […]
Medalion din buture de vitel cu legume la grill
Zapuseala de afara ne obliga, vrem nu vrem, sa stam cat mai putin prin preajma aragazului. Nici eu, nu fac exceptie, chiar nu imi face nicio placere, sa fiu ud din cap pana in picioare. Totusi, trebuie sa servim ceva la masa, pofticiosii familiei asteapta, sa vada ceva in farfurie. Nici chiar orice in farfurie, […]