Cald …, cald …, teroare termica in bucatarie, asudari cat cuprinde, lichide baute la foc continuu. Te limitezi sa bei lichide (in special multa apa plata), la temperatura camerei, mai rar, o bere tinuta 10 […]
Fripturi
Ceafa de porc si carnat proaspat de porc la tigaie, cu salata din pastai de fasole galbena
Din pacate, nu intotdeauna reusesc, sa fac ceea ce imi propun. Caldura aceasta apasatoare ma toropeste. Vreau, nu vreau, ma obliga, sa stau mai mult prin casa, unde gasesc oarece intelegere de la vipia de […]
Ceafa de porc cu cartofi impanati, la gratar
Vara si-a intrat in drepturi – soare arzator si toropeala, rapaieli scurte de ploaie si asfalt incins din care vaporii degajati te sufoca, muste si tantari cat cuprinde. Prin parc, trandafirii in floare te invaluie […]
Cotlet de vitel inabusit in vin, cu garnitura din mancare de bame
Dupa parerea mea, bamele sunt legume prea putin cultivate si preparate de romani. Prin piete, pe la sfarsitul lui august-inceputul lui septembrie, uneori, gasesti pe tarabe, la cate o batrana, un pumn de bame, cel […]
Curcan intreg macerat in iaurt si apoi copt
Gatesc cu placere curcan, fie intreg, fie jumatate sau doar pulpe, ciotoaie, aripi, piept. Preparatul final are intotdeauna miroasne tainice, nu mereu aceleasi, care cheama pofticiosii familiei, sa se aseze in jurul mesei. Ne veselim […]
Muschiulet de porc umplut cu mozarella, invelit in bacon afumat, cu cartofi copti si garnitura de ghebe
Inca din copilarie, am fost obisnuit de parinti, ca zilele de nastere si sarbatorile religioase, se petrec impreuna, in familie. La pranz, in ziua respectiva, se pune masa festiva la care iau loc toti membrii […]
Medalion de vitel cu cartofi prajiti
Fiecare gospodina are in grija, sa detina carnea dorita, necesara propriei familii pentru o anume perioada de timp. Astazi, nu se mai justifica/ nu este rentabil, daca nu ai animale din propria gospodarie, sa ai […]
Steak de vita la gratar cu urzici batute, ou de rata si salata de ceapa rosie
Vreau sa cred ca un bucatar care se respecta, fie el profesionist sau amator, este deschis la noi experiente culinare. Poate fi vorba de curiozitate, pofta de gusturi noi si de ce nu, perfectionare in […]
Buture de porc feliat si macerat in pasta de rosii, cu legume, la cuptor
Dupa cum spuneam si cu alte ocazii, timpul necesar scrierii unei retete, de cele mai multe ori este mai pretios decat pregatirea retetei in sine. Nu este vorba numai de timp ca atare, dar si […]
Pulpa de miel impanata cu usturoi si rozmarin, coapta in cuptorul electric
Gospodinele care se respecta, se intrec in pregatiri, care mai de care, pentru a-i impresiona pe pofticiosii familiei, stransi in jurul mesei. La sarbatorile religioase, gospodinele nu pot face altfel. La sarbatoare de Paste, pe […]