Carnea de pasare nu are cum sa lipseasca din retetarul oricarei familii, constienta ca sanatatea trebuie sa fie in prim plan. Cand in familie sunt si copii mici, vrei nu vrei, iti place sau nu […]
Fripturi
Ciotoi de curcan la cuptor cu garnitura de bame
Curcanul este pasarea, care bine pregatita, poate fi oricand o surpriza culinara pentru cei asezati nerabdatori si pofticiosi in jurul mesei, atrasi fiind de miroaznele tainice care s-au raspandit in jurul bucatariei. De-ale comerciantilor ! […]
Antricot de vita in tigaie de fonta, cu legume la cuptor
De fiecare data, la sfarsitul lui decembrie din anul care se termina si in prima jumatate a lui ianuarie, din anul care vine, avem destule motive pentru a ne strange tot familionul. Tinem sarbatorile religioase […]
Ceafa de porc la tigaie cu garnitura din ciuperci sitachi
A mai trecut un an. Ne pregatim sa intram in noul an cu voiosie, sa uitam de toate cele care ne-au stresat pe toti, in anul care a trecut (pandemie, razboi, scumpiri). Sa sarbatorim si […]
Curcan macerat in iaurt cu condimente si apoi copt
Chiar daca nu se recunoaste intotdeauna, noi romanii suntem un popor religios. Prin traditie, orice mare sarbatoare religioasa trebuie tinuta asa cum se cuvine. Craciunul este una din ocaziile ce nu trebuie ratate pentru a […]
Pulpe de pui in sos de praz cu curry, la tigaie
Toamna aceasta ne-a adus pe langa scumpiri in lant si vaicareli ale autoritatilor, incompetente sa gestioneze criza prin care trecem cu totii, o gripa rebela (de care nu se prea vorbeste), pe langa mai vechiul […]
Pulpe de gaina inabusite in vin, cu sos de praz, ciuperci si smantana
Surpriza ! In galantare am descoperit gaini rasa grea congelate in urma cu cateva zile. Gainile mari, gata congelate, au dezavantajul ca trebuie preparate o singura data, nu ai cum taia bucati din pasarea inghetata […]
Pulpe de rata cu cartofi taranesti, la cuptor
In ultimii ani, rata a devenit ceva obisnuit in retetarul familiei mele, in conditiile in care se regasesc prin galantare pasari intregi, dar si separat, pulpe sau piept de rata. Nu prea esti tentat, des, […]
Pulpa de oaie macerata in iaurt cu condimente si apoi coapta in tigaie de fonta
In fiecare toamna, ciobanii sacrifica toate oile sterpe. In restul anului sunt sacrificate doar oile si berbecii care si-au rupt vreun picior. La Paste, cand se selecteaza mieii pentru vanzare/ sacrificare, ciobanii ofera mai mult […]
Iepure cu praz, masline si pilaf bulgaresc de orez
In fiecare toamna, prin market-uri apar in galantare iepuri de crescatorie, refrigerati. M-am gandit ca este momentul potrivit, sa pregatesc terenul pentru tinerele gospodine si nu numai scriind o reteta simpla, pentru un preparat delicios […]