In fiecare an, lunile august-septembrie sunt propice pentru pregatirile de iarna. Legumele sunt bine coapte si oferta pe piata este bogata. Si anul acesta, am inceput, sa pregatim din toate. Oferta mea de retete pentru conserve si muraturi, pe acest blog, in cadrul pregatirilor pentru iarna este bogata si asteapta doritorii pofticiosi de preparate deosebite, […]
Fripturi
Osso buco de vitel cu praz, ciuperci de plop si gorgonzola
Vrei, nu vrei, zilnic iti petreci mai mult timp prin bucatarie, nu doar amestecand prin cratite si tingiri, dar si pentru servirea mesei. Am invatat de la parinti si bunici, inca din copilarie, ca cel putin masa de seara, dar si pranzul (cand serviciul le permitea parintilor) se serveste in familie, cu toti ai casei […]
Pizdulice de porc cu legume la gril-ul cuptorului electric
In cautare de pizdulice, aproape zilnic, trec prin macelaria unde am descoperit nu cu mult timp in urma, aceasta carne deosebita, minunata pentru pregatit la gratar, la tigaie sau la gril. Concurenta la cumparare este tot mai mare, iar oferta pare din ce in ce mai putin generoasa. Pretul nu este prohibitiv, cel putin pana […]
Ceafa de porc condimentata, cu cartofi, la cuptor
Cum sa nu profiti, de racoarea de afara, chiar temporara si sa pregatesti ceva mai deosebit pentru pofticiosii familiei tale, aproape satui de salate rapide, carne sau peste pregatite pe gratar, in fuga, fara garniturile obisnuite din mancarici la friptura ? Cum altfel, sa respecti traditionalele retete ale familiei (cu care ai obisnuit de-alungul timpului […]
Steak de vita Angus cu unt clarificat si salata orientala
Arsita si toropeala dis de dimineata, esti jilav(a) mai tot timpul si orice pui pe tine sta lipit pe corp. Noaptea nu-ti gasesti locul in pat si cu toate geamurile deschise, in casa nu se misca aerul. Cate un tantar netrebnic iti da tarcoale, imediat ce ai atipit. Am uitat ceva ? Numai de stat […]
Pizdulice de scrofita la tigaia gril, cu branza cu mucegai si mancare de fasole teci
Ne-am tot vaitat, ca ploua, ca iarasi ploua si tot ploua. Acum, nu stim cum si pe unde, sa ne mai ascundem de zapuseala cand iesim pe afara, cu sau fara treaba. Cautam umbra. In 3-4 zile cu calduri peste 28 de grade C, pamantul s-a uscat, de zici ca n-a plouat de 3-4 luni […]
Pulpa de vitel inabusita in vin cu legume si condimente
Imi este greu, sa cred ca sunt bucatari, fie profesionisti sau amatori, care din curiozitatea profesiei/ a actiunii in propria bucatarie, sa nu fie curiosi, sa afle, ce gandeste in domeniu, un confrate. Personal, nu vad, de ce ar fi gresit, sa afli si chiar sa te inspiri din retetele altora. Unii profesionisti pot gandi, […]
Friptura de miel cu cartofi, la cuptor
Mai mereu, pentru sarbatoarea de Paste, ne place, sa pregatim friptura de miel, dis de dimineata, chiar in ziua de mare sarbatoare crestineasca. Friptura de miel reincalzita, daca nu esti atent, sa stai cu ochii tintiti pe usa cuptorului, o poti frige prea mult si chiar arde. Pofticiosii familiei vor mustaci si nu te vor […]
Pui intreg cu legume, la cuptorul electric al aragazului
Stiu ca astazi, se mananca peste, este dezlegare la peste in postul Pastelui. Prin arhiva mea cu poze, cu greu mai gasesc poze pentru vreun preparat pe baza de peste. Cum am tot mancat peste, in ultimele zile, nu ne-am propus, sa gatim peste si anul acesta, la sarbatoarea de Florii. Categoria de retete pe […]
Pulpa de miel cu legume in cuptorul electric al aragazului
Se apropie sarbatorile pascale. Ca in fiecare an, incep din timp aprovizionarea cu cele necesare pentru a sarbatori crestineste, asa cum am fost obisnuiti de mici copii, de catre parintii si bunicii nostri. Nu mi-a placut niciodata, sa ma inghesui pe la cozi (chiar daca in vremurile trecute, eram nevoit sa o fac), motiv pentru […]