In fiecare an, pe 25 martie, in calendarul ortodox este mentionata o mare sarbatoare religioasa – Bunavestire. Anul acesta cade in postul Pastelui si este dezlegare la peste. In familia mea, toti au fost si […]
Placinte si tarte
Placinta ca desert din aluat pufos cu mere, piersici, stafide
Dupa cum spuneam daunezi, pregatirea aluatului nu este un punct forte pentru mine. Motivele pe care le pot invoca tin in special de „prietenia” mea cu rabdarea de a cantari ingredientele necesare si nu in […]
Tarta cu ton din conserva si praz
Surprizele culinare fac parte din arsenalul oricarui bucatar, fie el profesionist sau amator. In majoritatea cazurilor, abordarea unor astfel de surprize culinare necesita timp suplimentar, alocat pentru invartit la oale si tingiri. Apeland si la […]
Branza cremoasa cu rozmarin, in aluat, la cuptor
Vrei nu vrei, chiar daca nu a trecut canicula si inca pregeti a sta prin preajma aragazului mai ales daca intentionezi sa bagi ceva la cuptor, soriceii chitaie prin stomac facandu-si datoria de a-si cere […]
Foietaj in forme cu umpluturi aperitiv
Aperitivele cu baza din foietaje sunt intotdeauna bine venite, motiv pentru care atunci cand le prepari nu strica sa pregatesti cateva portii duble, astfel incat sa fii asigurat 3-4 zile, cel mult o saptamana. Nu […]
Tortellini umplute cu prosciuto in sos de praz, ciuperci si smantana
Lumea, in general, este in permanenta miscare, cetatenii aflati mai mereu in alerta trebuie sa se adapteze la iuteala lumii si nici gospodinele nu se pot lasa pe tanjeala. In goana permanenta in raport cu […]
Placinta cu aluat pregatit in casa si spanac
Aluatul este marele dichis al oricarei placinte, daca vrei sa iasa rumena, pufoasa si aratoasa. Gustoasa iese sigur orice placinta mestesugita cu drag de catre gospodina. Despre diversitatea umpluturilor pentru placinta ! Placinta are avantajul […]
Placinta din aluat de casa cu urzici culese din salbaticie
Pe piata, au aparut urzicile, cam pipernicite, dar viguroase. Sunt urzici, din cele rasarite prin luna noiembrie-decembrie. Le-a priit zapada, tinandu-le de cald. Si-au mentinut culoarea, de un verde inchis, usor spre roscat, usturand mai abitir […]
Placinta cu urzici si muschiulet de porc
Chiar daca se lafaie pe malurile raurilor si prin poienile din paduri, urzicile nu sunt usor de cules, in special daca iti trebuie o cantitate mai mare. Folosind sau nu manusi la cules, ca sa […]
Placinta cu aluat de casa si ciuperci de padure
Placintele si tartele se pregatesc intr-o mare varietate, putand fi servite calde sau reci, ca aperitiv sau ca felul doi, dar si ca desert, in functie de umplutura din compozitie – carne (tocata sau taiata […]