Retete Personale

Scrumbie marinata, cu ceapa si masline

Salata se poate face cu scrumbie marinata, scrumbie sarata sau scrumbie afumata. Cea mai delicata este salata facuta cu scrumbie marinata. In noiembrie – ianuarie este perioada de timp propice pentru a procura din comert astfel de […]

Biban cu paste de orez si ciuperci

Bibanul este pestele meu preferat pentru preparat si pentru consum, datorita gustului sau deosebit. Este ocolit de multe gospodine, pentru ca nu stiu ca acest peste nu se curata de solzi. Gustul deosebit este dat de […]

Maruntaie de porc la gratar

Mergand prin market la cumparaturi, am gasit frumos ambalate, separat, maruntaie de porc – rinichi, inima ficat, fudulii. Mi-am adus aminte de zilele cand copii erau mici si nu se gasea carne la macelarie, iar market-uri […]

Omleta cu creier si ciuperci.

Cumperi niste creier mare, de porc sau de vita (de preferat proaspat). Merge si congelat, dar trebuie lasat sa se dezghete singur, in timp (de seara pana dimineata). Oparesti creierul si-l cureti de pielite. Il […]

Rasol de somn prins in Dunare

Pestele, maslinele si marmelada erau considerate pe vremea lui ceasca mancarea saracului. Azi, pestele este mai scump decat carnea, maslinele se gasesc pe toate drumurile, care mai de care mai scumpe si mai vechi (aproape putrede), […]