Ca sa poti face fata la mancarurile grele din perioada sarbatorilor de ierna, intre Craciun si Anul Nou este necesar sa “speli” stomacul. Cum reusim ? Ciorba de rosii cu zeama de varza este potrivita acestui scop. […]
Retete Personale
Placinta cu carne si aluat pufos, facut in casa
Cand am cumparat carne tocata pentru sarmale, am luat si pentru placinta cu carne, care se face la noi in familie a doua zi de Craciun sau pe 2 ianuarie. Eu cumpar o bucata de carne […]
Piftie de porc afumat ca pe vremuri
Desi este o reteta grasa, piftia de porc este preferata mea, mai ales la sarbatorile de iarna. Si cum in familia mea pe langa Craciun si Anul Nou am avut si avem parte de Ioni, […]
Icre proaspat frecate, cu peste marinat
Pestele proaspat, cumparat in timpul anului, avand de cele mai multe ori icre, si-a meritat pe deplin pretul. A meritat si actiunea nu tocmai placuta, de curatare a pestelui, in special a celui cu solzi. […]
Scrumbie marinata, cu ceapa si masline
Salata se poate face cu scrumbie marinata, scrumbie sarata sau scrumbie afumata. Cea mai delicata este salata facuta cu scrumbie marinata. In noiembrie – ianuarie este perioada de timp propice pentru a procura din comert astfel de […]
Biban cu paste de orez si ciuperci
Bibanul este pestele meu preferat pentru preparat si pentru consum, datorita gustului sau deosebit. Este ocolit de multe gospodine, pentru ca nu stiu ca acest peste nu se curata de solzi. Gustul deosebit este dat de […]
Maruntaie de porc la gratar
Mergand prin market la cumparaturi, am gasit frumos ambalate, separat, maruntaie de porc – rinichi, inima ficat, fudulii. Mi-am adus aminte de zilele cand copii erau mici si nu se gasea carne la macelarie, iar market-uri […]
Omleta cu creier si ciuperci.
Cumperi niste creier mare, de porc sau de vita (de preferat proaspat). Merge si congelat, dar trebuie lasat sa se dezghete singur, in timp (de seara pana dimineata). Oparesti creierul si-l cureti de pielite. Il […]
Pulpa de manzat cu legume si ciuperci
Cumperi din market sau de la macelarie pulpa de manzat fara os, bucata intreaga, proaspata de cca. 1 Kg. Pui in cos si o caserola cu ciuperci albe (te uiti sa nu fie batrane, adica […]
Rasol de somn prins in Dunare
Pestele, maslinele si marmelada erau considerate pe vremea lui ceasca mancarea saracului. Azi, pestele este mai scump decat carnea, maslinele se gasesc pe toate drumurile, care mai de care mai scumpe si mai vechi (aproape putrede), […]