Cumperi un curcan sau o gaina mare si galbena, adica mai grasa. Eu prefer gaina, mai ales daca este proaspata (neanghetata, adica). O cureti bine la interior si o parlesti pe exterior, la flacara aragazului. O ungi bine […]
Retete Personale
Ficatei de pui cu paste fainoase si sos de rosii.
Se cumpara ficatei proaspeti, de pui, se curata de pielite si de ce mai lasa romanul ca sa atarne greu la cantar, se spala si se lasa la scurs intr-o sita. Pui la fiert intr-o […]
Peste proaspat cu legume, la cuptor.
Se cumpara neaparat peste proaspat (biban, platica, caras, crap), bucati mai mari (700-800 grame), cu mare atentie (ochii sa fie limpezi, branhiile de un rosu aprins, cand il apesi pe solzi sa revina imediat). Il […]
Fasolea boabe la romani.
Exista romani neaosi carora nu le place fasolea boabe ? Nu pot sa cred. Pai nu este baza bucatariei noastre traditionale ? Este singurul aliment la care “poftesc” indiferent cum este gatit. Ca urmare gatesc […]
Gaina fiarta, cu legume, preparate la cuptor.
Se cumpara legume proaspete: dovleac galben (lunguiet), ardei (galben, rosu, verde), morcov (rosu, alungit, tanar), dovlecel, vanata, ceapa (mica, lunguiata), pastarnac, telina, sparanghel, praz, cartofi rosii, etc. Nu trebuie toate sortimentele (in timp va stabiliti la […]
Pilaf cum stiu eu.
Cumperi o gaina grasa, o cureti de ce are prin interior (gasesti destul de aruncat, ca doar se vinde la Kg), o parlesti la flacara si o pui la fiert in oala de presiune, cu o ceapa, […]