A venit, in sfarsit, iarna, cu zapada (cat de cat) si ceva ger. Ma uit cu oarece nostalgie, in curtea blocului (intens populata cand copiii mei erau mici), sa aud chiote de copii si sa-i […]
Vita si vitel
Antricot maturat de vita cu cartofi zdrobiti
Amintirile ma coplesesc ! Inceputurile mele in ale bucatariei, cu peste 50 de ani in urma, au avut ca baza de pornire un batran resou cu plita (din el a mai ramas doar plita, des […]
Hamburgheri de vitel cu cartofi impanati, la cuptor
Romanilor le-a placut intotdeauna, in trecutul indepartat si in special, in prezent, sa aduca in retetarul restaurantelor de lux (da bine in meniul adus la masa de oberchelner), dar si in retetarul stradal (coada la […]
Pulpa de vitel macerata, la cuptor
Probabil, vreun gurmand cu vechi stadii in “profesie” a lansat clasica zicala – cea mai buna leguma este tot carnea de porc, pregatita in toate felurile posibile, de catre mesteri bucatari, dar si de catre […]
Buture de vitel in vasul roman
Bunicii nostrii gateau in vase de ceramica, mai de voie mai de nevoie, in conditiile in care vasele emailate erau rare prin comert si scumpe, vasele din inox si cele termorezistente, din sticla nu aparusera […]
Pulpa de vitel in sos de bere, cu piure’ de urzici
Urzicile umplu tarabele si precupetele te “alearga” prin piata sa ti le vanda la 1 leu gramada sau daca vei cumpara mai multe, la 6-8 gramezi (dupa cat de discpus esti sa te tocmesti) la […]
Rulada din fleica de porc umpluta cu muschi de vitel si cascaval
Incepe sa se racoreasca afara. Prin bucatarie este suportabil de cald. Cuptorul aragazului poate fi reactivat. Ca sa ma exprim elevat, in ton cu “subiectul” tratat: este momentul pentru o reteta ceva mai laborioasa, ca operatiuni […]
Sarmale cu carne de vitel pentru Paste
In familia mea, la masa de pranz de la Paste, se mananca sarmale din carne tocata – pulpa de vitel, piept de pui sau piept de curcan. Pentru anul acesta am facut sarmale din carne de vitel. […]
Pulpa de vitel, inabusita in vin
Multe gospodine ocolesc carnea de vita cand este vorba sa faca o friptura la cuptor sau la tigaie, pe motiv ca va iesi tare. Adevarat si nu prea ! In general, carnea de vita batrana […]
Ciorba din cap de piept de vitel, acrita cu zeama de castraveti
Daca te uiti prin macelelarii, toate vand carne de vitel. Nici market-urile nu se lasa mai prejos cand este vorba de a te ademeni sa cumperi – si ei vand carne de vitel, ambalata la […]