Vita si vitel

pulpa de vitel macerata la cuptor 4
Retete Personale, Vita si vitel

Pulpa de vitel macerata, la cuptor

Probabil, vreun gurmand cu vechi stadii in „profesie” a lansat clasica zicala – cea mai buna leguma este tot carnea de porc, pregatita in toate felurile posibile, de catre mesteri bucatari, dar si de catre bucatari amatori sau de catre gospodine in propria bucatarie. Mai pretentioasa la pregatit este carnea de vita, care poate deveni […]

Retete Personale, Vita si vitel

Buture de vitel in vasul roman

Bunicii nostrii gateau in vase de ceramica, mai de voie mai de nevoie, in conditiile in care vasele emailate erau rare prin comert si scumpe, vasele din inox si cele termorezistente, din sticla nu aparusera pe piata, iar vechile tuciuri din fonta (aflate in toate gospodariile) fiind grele, nu erau prea usor de manevrat. Vasele […]

Porc, Retete Personale, Rulade, Vita si vitel

Rulada din fleica de porc umpluta cu muschi de vitel si cascaval

Incepe sa se racoreasca afara. Prin bucatarie este suportabil de cald. Cuptorul aragazului poate fi reactivat. Ca sa ma exprim elevat, in ton cu „subiectul” tratat: este momentul pentru o reteta ceva mai laborioasa, ca operatiuni distincte si de durata medie, ca timp de preparare. Am glumit putin, poate se prinde, de ce nu ? Nu […]