Poti folosi orice verdeturi de sezon: loboda fie alba , fie rosie sau amestecata, stevie, dragavei, urzici, spanac, salata, etc. Nu le amesteci sau ba da, dar cel mult de doua feluri (urzicile nu le amesteci […]
Retete Personale
Macaroane cu carne cum facea mama
Pui apa la fiert intr-o oala mai mare. Cand apa clocoteste arunci uniform in oala macaroane (taitei, spaghete, melcisori, baghete, etc., ce ai, dar de acelasi fel, nu amestecate, ca se prind unele de altele si […]
Ciorba de burta cum fac eu
Se cumpara de la macelarie, burta de vita proaspata (1-1,5 Kg), alba, cu muchii groase, trandafirii (nu lua burta subtire si de un alb cremos, este curatata chimic si nu are gust bun) si un os (fara os, mai […]
Urzici culese din salbaticie, batute
Cumperi din piata sau culegi de la marginea padurii urzici proaspete (nu prea marunte, numai varfurile fragede si cam „arzatoare” la degete ). Le alegi, le speli in mai multe ape si le oparesti in apa […]
Cina cosasului moldovean
Fierbi 1 Kg de cartofi in coaja. Se curata de coaja. Fierbi 2-3 oua tari. Le cureti de coaja. Ca sa se decojeasca usor le pui 10 minute in apa rece. Scoti de la garnita, […]
Varza cu carne, pregatita la cuptor
Varza murata se spala in cateva ape, se toaca fideluta si se stoarce in maini. Se poate amesteca si cu varza cruda, dupa gust. Se poate utiliza numai varza cruda. Se pune carne tocata (de porc […]
Racituri de porc pentru sarbatorile de iarna
Cumperi o bucata de cap de piept mai mare, te uiti sa aiba mai multa carne, daca se poate sa fie impanata (straturi de carne mai groase, straturi de carne cu grasime, mai subtiri, oase mici). Daca vrei sa […]
Rasol intreg de vitel crescut in ograda
Cumperi un rasol de vitel sau un cap de piept, de vreo 1-2 Kg (carnea rozalie arata ca animalul a fost tanar). Il cureti de pielite si il speli bine. Se pune la fiert in […]
Pizza „cum faceti voi”
Cand a inceput sa se vorbeasca la noi (au inceput sa prinda influentele occidentale) despre pizza am inceput sa facem si noi pizza in casa. Copii cand vin acasa si vor pizza completeaza „cum faceti […]
Curcanul de Craciun – reteta preferata a mamei mele
Cumperi un curcan sau o gaina mare si galbena, adica mai grasa. Eu prefer gaina, mai ales daca este proaspata (neanghetata, adica). O cureti bine la interior si o parlesti pe exterior, la flacara aragazului. O ungi bine […]