Legume cu ciuperci, la cuptor

Este o reteta de post, deosebit de gustoasa, usor de pregatit, consistenta si sanatoasa. Merge foarte bine cu o lingura de pilaf, in care ai pus cateva fire de marar, morcov ras, ceapa, cateva fire de ardei gras si ciuperci taiate. Daca faci pilaful cu ulei de masline, este mancare de post.

Reteta poate fi folosita si drept garnitura la fripturi de porc si fripturi de vita. Daca servesti friptura cu pilaf, fa pilaful cu untura de pasare (pilaf pur cum zice fiul meu cel mic) si fara zarzavaturi, doar cu ceapa prajita. Am scris eu reteta, mai de mult.

Speli legume (acum, in sezon – radacinoase: morvoc, patrunjel, pastarnac, telina, cartofi, ceapa), de care ai prin camara si frigider. Le cureti, le tai in bucati mai mari si le pui intr-o tava termorezistenta. Adaugi niste ciuperci proaspete, taiate in patru. Pui sare, piper, cimbru, ulei de masline.

Amesteci bine toate ingredientele. Pui tava in cuptorul incins, la foc potrivit. Urmaresti ca legumele sa se faca uniform si sa nu se arda. Amesteci, ca sa se faca legumele, pe toate partile.

Mancarica este gata cand legumele s-au muiat si sunt usor crocante.  

legume-cu-ciuperci-la-cuptor

Vara, poti sa pui ardei gras, de diferite culori, dovlecei mici intregi, vinete taiate in lung, ardei iute, castraveti taiati felii subtiri, rosii intregi.

Daca vrei ca reteta sa nu fie de post, dupa ce scoti tava din cuptor, razi niste cascaval deasupra, cat sunt legumele fierbinti. Pui si niste sferturi de ou fiet. Presari pe deasupra niste patrunjel verde, taiat fin.

Chiar daca acuma este post, merge un pahar de vin alb dulceag.

Pofta buna, mai frati gurmanzi ! Gurmanderia nu are varsta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.