Toropeala de afara nu este tocmai prietenoasa cu gospodinele aflate in fata unei decizii cruciale – ce mai gatim astazi ?! Se apropie pranzul, poficiosii familiei incep incolonarea spre bucatarie, timpul nu iarta. Aruncam o privire scurta prin frigider si prin camara pentru a inventaria ce se mai gaseste pe rafturi si in cutiile frigiderului. […]
Omleta prajina papara
Omleta cu fructe de mare
In urma cu ceva vreme, am avut un schimb de mesaje cu un bun amic. Acesta trecuse printr-o experienta culinara nefericita si ramasese sceptic in privinta consumului de fructe de mare. Am incercat sa-l provoc si i-am indicat sectiunea din acest blog care contine mai multe retete cu fructe de mare pregatite de mine. Prin […]
Omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor
De cele mai multe ori cand timpul te preseaza si soriceii misuna dand iama prin stomac, iar afara au revenit zilele toride, gospodinele apeleaza la preparate simple. Nu functioneaza inca priza la care sa te poti contacta, sa nu mai gatesti la tigaie, la gratar sau la cuptor, sa nu mai fierbi nimic prin cratiti […]
Omleta cu ficat de gasca
Un mic dejun, destul de consistent este recomandat nu numai de catre nutritionisti, dar si de catre medicul specialist de medicina muncii, in conditiile in care se pleaca la serviciu cu stomacul deja „pus la cale”, bine pregatit pentru efortul fizic si/ sau intelectual din ziua care va urma, pentru eventuale neplaceri/ discutii in contradictoriu […]
Omleta rumena cu rosii proaspete
De mic copil mi-au placut ouale, fie ele pregatite sub forma de omlete, ochiuri, fierte sau sub forma de papara, cu fel de fel de ingrediente, la cuptor. In copilarie, la intrebarea mamei ce as dori sa mananc dimineata, raspunsul era invariabil acelasi – ou in gura sobei (adica ou fiert intr-un ibric cu apa, […]
Omleta cu creier de porc, la cuptor
Creierul si maduvioarele, dar si maruntaiele (rinichi, ficat, inima, splina) sunt neglijate pe nedrept de catre master chef – ii din bucataria romaneasca actuala (o amestecatura de influente straine), chiar as zice ca se desfasoara o campanie impotriva preparatelor din aceste ingrediente principale din bucataria traditionala romaneasca. Sa ne amintim cu placere ! Citesc de […]
Omleta cu porcarele, ceapa si usturoi verde
Cand foamea face ravagii, nu stii pe unde sa scoti camasa, arunci o geana prin frigider si prin camara, apelezi de urgenta la retete rapide, fara a uita insa de preferintele tale si ale celor din jur. Zis si facut. Ce poate fi mai rapid de mesterit in bucatarie, decat o omleta. Timpul desi scurt […]
Papara la cuptor cu oua de la gaini de curte
Cand eram copii, papara era o reteta preferata de noi, eternii pofticiosi, dar si de catre mama si bunica, care trebuiau sa incropeasca ceva, repede, ca se apropia seara si navaleam de la joaca, infomentati si galagiosi, cerand papa. A nu se confunda cu papara cu nuiaua, care pedepsea pe cei neastamparati. 🙁 Pentru copii […]
Omleta cu porcarele
Cum apar rosiile romanesti pe piata, imi amintesc ca in ultimul borcan cu porcarele (carnati si carne afumata, puse in untura de porc, la Craciun) au mai ramas cateva bucati de carnat si de carne afumata, suficiente pentru o omleta. Din titlu, rezulta ingredientele de trebuita in reteta: carnati si carne afumata, oua de gaina, […]
Prajina cu fructe de mare si peste, la cuptor
Mi s-a sugerat, mai in gluma, mai in serios – pune domnule la inceput, o rubrica pe care citind-o, gospodina sa afle imediat ce ii trebuie sa cumpere, inainte de a se apuca de treaba, sa stie ce sa comande prin e.mail sau telefon, sa-l trimita pe consort la piata, cu lista clara, in mana sau gospodina sa caute prin camara […]