Retete Personale

Retete Personale

Paste fainoase cu peste afumat

Cum in special vara, de la o anumita varsta incolo, mananci mai usor m-am gandit sa scriu o reteta simpla si rapida, foarte gustoasa, care in familia mea se face destul de des. Cumperi paste fainoase sub forma de tub mai gros – de 1 cm grosime si 5 cm lungime (eu le prefer pe […]

Retete Personale

Rasol din peste proaspat

Cumperi de la pescarie peste proaspat (vezi la saramura de peste cum verifici daca pestele este proaspat), stiuca sau somn, bucati intregi de 1-1,5 Kg. Merge si crap romanesc, avat, mreana. Cureti pestele de solzi si in interior, il speli bine cu apa rece si il lasi sa se scurga intr-o strecuratoare. Pui apa la fiert, […]

Retete Personale

Saramura de peste proaspat

Cumperi de la pescarie peste proaspat (biban, caras, crap, lin), intreg, la 1-1,5 kg/ bucata. Cum stii daca pestele e proaspat ? Ochii sunt limpezi, clari, cu irisul negru pronuntat (fereste-te de pestele cu ochi tulburi, albiciosi). Solzii se desprind greu la pestele proaspat. Branhiile sunt de un rosu aprins si tari (fereste-te daca sunt […]

Mujdeiul la romani, Retete Personale

Mujdeiul la romani, asa cum stiu eu

Mamaliga, slanina afumata coborata de la hornul casei, carnea afumata scoasa de la garnita si fasolea boabe sunt ingrediente care asigura masa satioasa a romanului neaos, care munceste pe ogor de dimineata pana seara. Combinatii ale celor mentionate sunt nelipsite pe stergar cand se serveste masa, la umbra, sub singurul copac din campia dogorita de soarele amiezii. Munca […]