Ma conformez cerintelor mai multor vizitatori pe acest blog de a scrie mai multe retete pentru perioadele de post crestinesc. Nu sunt un mare amator de mancaruri fara carne sau fara peste/ fructe de mare. […]
Peste
Peste proaspat cu legume, la cuptor
In ultima vreme, imi pun tot mai rar sortul si tichia de bucatar ca sa invart in tigai si sa amestec prin cratite. Motivul ar fi ca pregatim retete agreate de nepotel si care nu […]
File’-uri de fitofag prajit cu ciuperci pleorotus trase in unt
Fasii din palariile ciupercilor pleorotus se trag in tigaie in amestec de ulei de masline extravirgin si unt proaspat. Ciupercile calite se inobileaza cu smantana grasa si se decoreaza cu verdeata. File’-ul de fitofag se taie in bucati care se prajesc la foc iute in amestec de ulei de masline extravirgin si unt proaspat. Preparatul se serveste cald cu felii de lamaie.
Cotlet de fitofag la gratar cu mancare de vinete
Oricat ai amana, vrei, nu vrei, tot ajungi in bucatarie cand soricelul incepe sa zburde prin stomac. Iti iei inima in dinti si incerci spre seara cand vipia de afara se mai potoleste (cel putin […]
Plachie de crap salbatic
In calendarul ortodox, la sarbatoarea de Florii este dezlegare la peste. Romanii, fie ca tin sau nu tin postul Pastelui, in ziua de Florii mananca peste. De-ale gospodinelor ! Anul acesta, inainte de sarbatoarea de […]
Biban la tigaie cu pane’-uri din conopida
Suntem in postul Pastelui si sunt zile in calendarul ortodox cand este dezlegare la peste. Credinciosii pot gati peste fara unt sau untura de porc, cu o garnitura tot de post, fara unt, smantana sau […]
Aspic din cap de somn
Incerc sa scriu retete cat mai variate, alternand preparete cu carne, cu peste, cu fructe de mare si mai rar fara carne. De obicei, folosesc in retete, garnituri din legume de sezon sau din legume […]
Macaroane in sos de rosii si ciuperci, cu biban prajit, icre prajite, creveti si lapti prajiti
Pastele fainoase sunt mai mereu o optiune culinara care salveaza gospodinele aflate in criza de timp. In plus, pastele fainoase sunt satioase, hranitoare si pot fi pregatite in fel si chip. In alimentatia sportivilor de […]
Pane’-uri din file’ de ton cu spanac si ou ochi
Imi place sa gatesc peste. Pestele este sanatos si gustos atunci cand este bine preparat. Un atuu, deloc de neglijat poate fi simplitatea retelor pe care le abordez de cele mai multe ori. Cum alegem […]
Crap la tigaie cu cartofi prajiti
Nutritionistii recomanda ca pestele sa nu lipseasca din alimentatia adultilor (chiar sa se consume de minim 2-3 ori pe saptamana). Pestele nu trebuie sa lipseasca din hrana copiilor de la o anumita varsta. Slogan bine […]