Incerc sa scriu retete noi sau macar retete mai vechi la care sa vin cu idei noi si/ sau abordare noua in ceea ce priveste sculele de bucatarie folosite si timpul de gatire sau ordinea […]
Paste fainoase
Scarita de porc la tigaie cu paste fainoase in suc de rosii
Of, of … ! Nu se mai termina odata, canicula aceasta, sa poti respira in voie, sa nu mai fii mereu jilav, cu camasa lipita de corp si cu ochii umezi. Sa mai adie vreun […]
Cotlet de crap la gratar cu cus-cus si legume
Pestele este prezent tot mai des in retetele mele. Bine pregatit, vreau, sa cred ca pestele este apreciat de majoritatea pofticiosilor. Chiar daca in ultima vreme, pestele a devenit o delicatesa prohibita, legata de pretul […]
Tartite de curcan cu paste de orez si ciuperci
Mi-am propus, sa incerc, sa scriu in continuare, retete cat mai simple, cu ingrediente putine, care se pregatesc la iuteala si nu este neaparat, necesara prezenta gospodinei, tot timpul, in preajma aragazului. Pui ceva la […]
Paste fainoase in sos de rosii cu vinete si leurda
Ma pregatesc sa scriu o noua reteta de post marsand pe o idee mai veche de a incuraja noi utilizatori sa intre pe acest blog si nu se stie, poate sunt atrasi de preparatele mele […]
Tocana din piept de porc afumat cu cus-cus
Ziceam daunazi ca primavara isi face simtita prezenta. Urzicile (cele mai multe, batrane, caci pisca tare la degete, din cele iesite in toamna si prinse sub zapada) populeaza tarabele precupetelor. Buchetele cu ghiocei si viorele […]
Pulpa de vitel macerata, la tigaie, cu paste si ciuperci
Carnea de vitel (de la animal, nu chiar de lapte), bine pregatita, poate fi un adevarat rasfat culinar. Astazi, am incercat sa ies repede din bucatarie, motiv pentru care, carnea este la macerat de 2 […]
Spaghete cu fructe de mare in sos de rosii
Ziua de Duminica este lasata de Domnul pentru odihna – reincarcat baterii si bilant legat de saptamana care tocmai se incheie. Nu pot lipsi insa planurile de scurta durata, de cele mai multe ori legate […]
Macaroane in sos de rosii si ciuperci, cu biban prajit, icre prajite, creveti si lapti prajiti
Pastele fainoase sunt mai mereu o optiune culinara care salveaza gospodinele aflate in criza de timp. In plus, pastele fainoase sunt satioase, hranitoare si pot fi pregatite in fel si chip. In alimentatia sportivilor de […]
Macaroane cu ciuperci in sos de rosii
In general, se poate sustine ca prepararea pastelor fainoase se abordeaza de catre gospodinele aflate in criza de timp, ca solutie de avarie. Ar mai fi si drumul prin market la vitrina cu preparate/ semipreparate, […]