Ma pregatesc sa scriu o noua reteta de post marsand pe o idee mai veche de a incuraja noi utilizatori sa intre pe acest blog si nu se stie, poate sunt atrasi de preparatele mele […]
Paste fainoase
Tocana din piept de porc afumat cu cus-cus
Ziceam daunazi ca primavara isi face simtita prezenta. Urzicile (cele mai multe, batrane, caci pisca tare la degete, din cele iesite in toamna si prinse sub zapada) populeaza tarabele precupetelor. Buchetele cu ghiocei si viorele […]
Pulpa de vitel macerata, la tigaie, cu paste si ciuperci
Carnea de vitel (de la animal, nu chiar de lapte), bine pregatita, poate fi un adevarat rasfat culinar. Astazi, am incercat sa ies repede din bucatarie, motiv pentru care, carnea este la macerat de 2 […]
Spaghete cu fructe de mare in sos de rosii
Ziua de Duminica este lasata de Domnul pentru odihna – reincarcat baterii si bilant legat de saptamana care tocmai se incheie. Nu pot lipsi insa planurile de scurta durata, de cele mai multe ori legate […]
Macaroane in sos de rosii si ciuperci, cu biban prajit, icre prajite, creveti si lapti prajiti
Pastele fainoase sunt mai mereu o optiune culinara care salveaza gospodinele aflate in criza de timp. In plus, pastele fainoase sunt satioase, hranitoare si pot fi pregatite in fel si chip. In alimentatia sportivilor de […]
Macaroane cu ciuperci in sos de rosii
In general, se poate sustine ca prepararea pastelor fainoase se abordeaza de catre gospodinele aflate in criza de timp, ca solutie de avarie. Ar mai fi si drumul prin market la vitrina cu preparate/ semipreparate, […]
Spaghete integrale cu hribi si carnati proaspeti
Pastele fainoase au cateva avantaje – se pot pregati simplu si destul de repede, sunt savuroase atunci cand sunt bine gatite, sunt sanatoase si hranitoare. Nu degeaba pastele fainoase se regasesc in meniul sportivilor de […]
Paste panzerotti umplute cu crab in sos de rosii cu biban prajit
In reteta de astazi, simpla, rapida si deosebit de savuroasa am combinat doua ingrediente dragi mie – pastele fainoase cu diferite umpluturi si pestele, de preferat bibanul. Rareori spre deloc pregatesc pastele fainoase cu umplutura, […]
Paste integrale cu carne tocata de curcan
O gospodina care se respecta, cand gateste paste fainoase poate iesi la nevoie din orice necaz gurmanderesc, in sensul ca are ce pune la iuteala, ceva cald pe masa si flamanzii din jurul mesei se […]
Paste integrale cu hribi si parmezan
De curand am descoperit pe rafturi, in market, paste integrale, din grau dur. Am folosit anterior, paste fainoase din grau dur, dar nu integrale. Ca sa fiu sincer, culoarea maronie nu mi-a dat ghes sa […]