Incerc sa scriu retete noi sau macar retete mai vechi la care sa vin cu idei noi si/ sau abordare noua in ceea ce priveste sculele de bucatarie folosite si timpul de gatire sau ordinea de abordare si prezentare a etapelor de gatit. In niciun caz, nu imi doresc, sa fie afectata savoarea preparatului. Chiar […]
Paste fainoase
Scarita de porc la tigaie cu paste fainoase in suc de rosii
Of, of … ! Nu se mai termina odata, canicula aceasta, sa poti respira in voie, sa nu mai fii mereu jilav, cu camasa lipita de corp si cu ochii umezi. Sa mai adie vreun vanticel, sa miste perdelele. Sa mai cada niste stropi mari de ploaie din aceia care nu fac asfaltul sa clocoteasca […]
Cotlet de crap la gratar cu cus-cus si legume
Pestele este prezent tot mai des in retetele mele. Bine pregatit, vreau, sa cred ca pestele este apreciat de majoritatea pofticiosilor. Chiar daca in ultima vreme, pestele a devenit o delicatesa prohibita, legata de pretul tot mai mare (explicatii ?!), nu avem cum sa-l scoatem din meniul familiilor noastre. De-ale varstnicilor ! Pe la o […]
Tartite de curcan cu paste de orez si ciuperci
Mi-am propus, sa incerc, sa scriu in continuare, retete cat mai simple, cu ingrediente putine, care se pregatesc la iuteala si nu este neaparat, necesara prezenta gospodinei, tot timpul, in preajma aragazului. Pui ceva la fiert – carne cu legume, dai in fiert si aduni/ inlaturi spuma formata, pui capacul pe oala de fiert, potrivesti […]
Paste fainoase in sos de rosii cu vinete si leurda
Ma pregatesc sa scriu o noua reteta de post marsand pe o idee mai veche de a incuraja noi utilizatori sa intre pe acest blog si nu se stie, poate sunt atrasi de preparatele mele sau pur si simplu, din curiozitatea lor culinara. Scriu din placerea mea de a prepara si servi unumite retete, incercand […]
Tocana din piept de porc afumat cu cus-cus
Ziceam daunazi ca primavara isi face simtita prezenta. Urzicile (cele mai multe, batrane, caci pisca tare la degete, din cele iesite in toamna si prinse sub zapada) populeaza tarabele precupetelor. Buchetele cu ghiocei si viorele sunt oferite de tinere fete, din cosuri de nuiele, pe strazile din jurul pietei. Pasarelele si-au reluat ciripitul prin parcuri. […]
Pulpa de vitel macerata, la tigaie, cu paste si ciuperci
Carnea de vitel (de la animal, nu chiar de lapte), bine pregatita, poate fi un adevarat rasfat culinar. Astazi, am incercat sa ies repede din bucatarie, motiv pentru care, carnea este la macerat de 2 zile. De-ale gospodinelor ! Nu este nicio rusine sa te documentezi atunci cand esti in impas, timpul te preseaza, pofticiosii […]
Spaghete cu fructe de mare in sos de rosii
Ziua de Duminica este lasata de Domnul pentru odihna – reincarcat baterii si bilant legat de saptamana care tocmai se incheie. Nu pot lipsi insa planurile de scurta durata, de cele mai multe ori legate de ce va urma in saptamana urmatoare. In zona culinara nu pot exista alte abordari. In urma cu vreo 3-4 […]
Macaroane in sos de rosii si ciuperci, cu biban prajit, icre prajite, creveti si lapti prajiti
Pastele fainoase sunt mai mereu o optiune culinara care salveaza gospodinele aflate in criza de timp. In plus, pastele fainoase sunt satioase, hranitoare si pot fi pregatite in fel si chip. In alimentatia sportivilor de performanta, pastele fainoase fac parte, de regula, din meniul de seara. De-ale comertului ! Pe vremuri, cand cautam paste fainoase […]
Macaroane cu ciuperci in sos de rosii
In general, se poate sustine ca prepararea pastelor fainoase se abordeaza de catre gospodinele aflate in criza de timp, ca solutie de avarie. Ar mai fi si drumul prin market la vitrina cu preparate/ semipreparate, dar nu sunt multe gospodine care se respecta, sa apeleze la asemenea solutii. Bate gongul la ceasul din coltul strazii […]