Cum vine vremea rece, pregatirile pentru sarbatorile de iarna intra in linie dreapta. De Ignat se sacrifica porcii crescuti in curte si se pregatesc porcarelele, delicii culinare cu care toate gospodinele incearca sa-si surprinda oaspetii […]
Porcarele (Preparate din porc)
Ciolan si urechi de porc, afumate, fierte in zeama de varza
In copilarie, in orasul meu nu erau market-uri si nici macelarii, doar un abator unde se taia carne din cand in cand, de regula doar cand vreun animal crescut in gospodariile taranesti sau la ferma […]
Revelion in 2 la “botul calului”
Zilele de Craciun cu toti ai familiei in casa (iarasi era casa plina de murmure), adunati in jurul mesei au fost cam putine dupa gustul meu. Am fost multumiti si fericiti ca ne-am vazut copiii […]
Gusa de porc fiarta in zeama de varza, tavalita prin boia
In fiecare an incerc sa pastrez vie, traditia familiei de a pregati in casa tot felul de bunatati din carne de porc, denumite generic – porcarele, cu care sa onoram mesele aniversare din timpul sarbatorilor […]