Dupa cum am promis deja, pentru aceasta perioada de sarbatori religioase de iarna, la romanii de pretutindeni si nu numai, incerc sa scriu nu doar retete stramosesti care au la baza carnea si preparatele din carne de porc, traditionale. Acestea pot fi gasite, la alegere pe acest blog, doar rasfoind categoriile de preparate culinare mentionate […]
Retete pentru Anul Nou
Rasol de stiuca cu maioneza
Inainte de Anul Nou cu 2-3 zile gasesti mare inghesuiala la pescarie si chiar daca nu cunosti, afli de la cei asezati in rand ca pe 01 ianuarie se mananca peste. Daca nu ai fost prevazator, sa pui la pastrare in congelator niste peste cumparat proaspat, cu ceva vreme mai inainte, te asezi frumos la […]
Pulpa de porc macerata si legume in folie, la gratar
La trecerea dintre ani petrecem alaturi de cei dragi clipe minunate, depanam amintiri mai vechi si mai noi, facem planuri pentru anul care vine cu speranta de mai bine pentru noi si familia noastra. Nu uitam nici rudele de sange, prietenii si colegii. Pentru fiecare avem un gand placut, o urare de bine sau o […]
Oua de prepelita in cuib de carne tocata
Sarbatorile de iarna bat la usa si ma gandesc sa scriu din timp cateva retete ceva mai sofisticate pentru mesele de sarbatori din familie. Sunt ocazii care raman peste ani in amintirea membrilor familiei, reuniti laolalta, motiv pentru care tenta de sarbatoare este in prim plan, vegheata fiind de bradul impodobit, inalt cat casa si […]
Revelion in 2 la „botul calului”
Zilele de Craciun cu toti ai familiei in casa (iarasi era casa plina de murmure), adunati in jurul mesei au fost cam putine dupa gustul meu. Am fost multumiti si fericiti ca ne-am vazut copiii in preajma (din pacate, fara nepoti inca …., dar suntem optimisti), ca le-am pregatit cateva dintre retetele lor preferate, ca […]
Potroace de curcan la trecerea dintre ani
Pentru trecerea dintre ani cand se incinge marea crapelnita (ca asa-i la noi, la romani) planurile se fac din timp. Inainte cu 2-3 zile, de marea incercare pentru stomacul autohton, nici nu trece bine Craciunul ca gospodinele dau fuguta pe la tarabe si prin macelarii, iar gospodinii prin crame sau pivnite, pentru ultimele achizitii. Meniul pentru noaptea de revelion, la romanii […]