Supe supe crema si ciorbe

ciorba dulce de curcan 3

Ciorba de curcan crescut in curte

Pentru sarbatorile de Paste am preferat sa cumpar un curcan intreg, refrigerat, pe care sa-l portionez asa cum vreau eu, decat sa cumpar separat – carne tocata pentru sarmale, maruntaie de curcan pentru drob, piept […]

Potroace de curcan la trecerea dintre ani

Pentru trecerea dintre ani cand se incinge marea crapelnita (ca asa-i la noi, la romani) planurile se fac din timp. Inainte cu 2-3 zile, de marea incercare pentru stomacul autohton, nici nu trece bine Craciunul ca gospodinele dau fuguta pe […]

Ciorba de cartofi si ciuperci

Posturile sunt benefice pentru organismul uman. Biserica le recomanda sa posteasca, credinciosilor, pentru a-i impartasi. Nutritionistii recomanda postul, tuturor celor care vor sa-si detoxifice organismul, pentru a fi sanatosi, vigurosi si limpezi la minte. Noi, […]

Ciorba din cap de piept, de porc

Sezonul sarbatorilor de iarna nu inseamna doar fripturi si racituri, din carne de porc, sarmale si tocanita din carne de porc. Ciorbele acrite cu zeama de varza, zeama de castraveti sau zeama de muraturi taranesti, […]

Bors pescaresc de peste proaspat

Cu multi ani in urma, am avut ocazia, sa mananc un bors de peste, facut de un bucatar, fost pescar profesionist, pe Dunare, in zona Turnu Severin, la o pensiune, imediat dupa marea imbulzeala din decembrie 1989, […]

Ciorba dulce sau acra cu perisoare

S-au facut muraturile taranesti. Varza, pusa la inceputul lui octombrie, aproape s-a murat. Castravetii in saramura sunt numai buni pentru consum. Ca o veste buna pentru bucatarelile familiei, vreau sa spun, am “materialul” de baza […]