Spre toamna, dar si pe la inceputul lui mai, cand se schimba gainile outoare, precupetele aduc la piata gaini din cele care s-au lasat pe tanjala si nu mai oua. Cum nu vor sa le […]
Supe supe crema si ciorbe
Ciorba de curcan, cu ciuperci, acrita cu zeama de castraveti
Au mai trecut niste sarbatori crestinesti. Organismul nostru, daca nu a dat deja semne de istovire, ca urmare a bucatelor grase si apasatoare pentru stomac, consumate in cantitati ceva mai mari decat de obicei (ce […]
Cioba dulce din spinari de pui
La noi la romani circula o vorba – daca la pranz nu ai bagat ceva cald la stomac, este ca si cum nu ai fi mancat pe ziua respectiva. Cei care fac munca fizica, de […]
Ciorba de varza noua si ciuperci
La inceput de toamna, varza noua este inca la moda printre preferatele gospodinelor, pentru gatit. Ciupercile de toate felurile umplu tarabele prin piete. Daca in plus ai reusit sa aduci chiar tu o poala de […]
Supa crema de legume, cu crutoane si cascaval afumat
Este suficient sa treci prin piata, chiar daca nu esti un obisnuit al acestui gen de cumparaturi (preferi market-urile din lipsa de timp sau din anumite motive – cum ar fi snobismul culinar – pe […]
Supa crema de ciuperci culese din padure
Este postul Pastelui si nu putem rata o dubla ocazie, de detoxifiere a organismului si de a tine post, macar miercurea si vinerea. Pot enumera si alte avantaje, care nu pot fi neglijate: oarece scadere […]
Ciorba de loboda, leurda si salata verde, cu ou si smantana
Verdeturi de toate felurile te indeamna sa le pui in cosul de cumparaturi, sa mai omiti carnea din meniul zilnic si sa pregatesti retete simple, la iuteala, care pe langa faptul ca sunt deosebit de […]
Ciorba acra din aripi de curcan
Cum sa ne testam mai bine stomacul pus la grea incercare in ultimele zile si nopti, mai “profitabil” decat administrandu-i o ciorba de potroace, acrita cu zeama de varza, zeama de la castravetii in saramura […]
Ciorba de curcan crescut in curte
Pentru sarbatorile de Paste am preferat sa cumpar un curcan intreg, refrigerat, pe care sa-l portionez asa cum vreau eu, decat sa cumpar separat – carne tocata pentru sarmale, maruntaie de curcan pentru drob, piept […]
Potroace de curcan la trecerea dintre ani
Pentru trecerea dintre ani cand se incinge marea crapelnita (ca asa-i la noi, la romani) planurile se fac din timp. Inainte cu 2-3 zile, de marea incercare pentru stomacul autohton, nici nu trece bine Craciunul ca gospodinele dau fuguta pe […]