Ma gandeam sa ma relaxez si eu putin, dupa autoizolare, adica sa ies la o miscare fara o tinta alimentara precisa ca in ultimele 2,5 luni. Am vazut la tv imbulzeala nationala de vineri, sambata, […]
Creier maduvioare
Creier de porc cu ciuperci si sparanghel la cuptor
Creierul si maduvioarele sunt ingrediente care, pe nedrept, dupa parerea mea sunt ocolite de gospodine in preparatele din familie. Poate fi vorba de prea putine retete disponibile, spre deloc, care se regasesc prin cartile de […]
Creier de porc cu porcarele la cuptor si turta cu jumari
Intotdeauna mi-au placut maruntaiele (ficat de porc sau ficat de vitel, inima de porc, rinichi de vitel), creierul si maduvioarele, sa le cumpar proaspete (uneori, cumpar si creier congelat sub forma de calup, portionat la […]
Omleta cu creier, cartofi noi si cascaval
Omletele sunt retete de avarie pentru burlaci in general, dar si pentru multi dintre cei sositi seara acasa, tarziu, cand magazinele de la coltul strazii s-au inchis de mult. Nu au avut nici timp, de […]
Creier de porc cu porcarele, cascaval si parmezan, la cuptor
Maruntaiele (ficat, rinichi, inima), creierul si maduvioarele, limba de la animale (in special porc, vita, vitel) nu sunt tocmai la indemana oricui a fi pregatite. Bucatarii consacrati se feresc sa gateasca astfel de subproduse (cine […]
Maduvioare scoase din oase de vita, pane’
Maduvioarele bine pregatite sunt adevarate delicatese culinare care servite in marile restaurante adauga consistent la pret. Fiind destul de rare prin galantare, bucatarii sefi prefera sa faca un sos din maduvioare si sa-l serveasca la […]
Maduvioare scoase din oase de vita, la cuptor
De cate ori scriu vreo reteta in care se pregatesc – creier, maduvioare, maruntaie (ficat, rinichi, inima) sau burta – nu pot sa nu imi amintesc, in treacat doar (intr-un colt al mintii mele fiind […]
Creier la cuptor cu paste fainoase si suc de rosii
Creierul si maduvioarele (proaspete sau sub forma de bloc congelat) sunt printre ingredientele mele preferatele, atunci cand doresc, sa prepar, ceva deosebit de gustos, dar si satios, care are avantajul ca se pregateste rapid. Le […]
Omleta cu creier de porc, la cuptor
Creierul si maduvioarele, dar si maruntaiele (rinichi, ficat, inima, splina) sunt neglijate pe nedrept de catre master chef – ii din bucataria romaneasca actuala (o amestecatura de influente straine), chiar as zice ca se desfasoara […]
Creier de porc in aluat, la cuptor
Zilele trecute am scris o reteta de mancarica cu ciuperci albe si mi-am dat cu parerea ca ar merge de minute drept garnitura la creier, pregatit la cuptor. Nu stiu de ce ! Creierul este putin folosit in bucataria romaneasca. […]