In urma cu ceva vreme, am avut un schimb de mesaje cu un bun amic. Acesta trecuse printr-o experienta culinara nefericita si ramasese sceptic in privinta consumului de fructe de mare. Am incercat sa-l provoc […]
Fructe de mare
Inele de calamar proaspat, in aluat cu bere, prajite
In bucataria romaneasca, fructele de mare ocupa un capitol gastronomic mai putin accesibil gospodinelor. Oferta cu fructe de mare din market-uri este consistenta, dar si preturile sunt pe masura. Daca ar fi vorba numai de […]
Spaghete cu fructe de mare in sos de rosii
Ziua de Duminica este lasata de Domnul pentru odihna – reincarcat baterii si bilant legat de saptamana care tocmai se incheie. Nu pot lipsi insa planurile de scurta durata, de cele mai multe ori legate […]
Macaroane in sos de rosii si ciuperci, cu biban prajit, icre prajite, creveti si lapti prajiti
Pastele fainoase sunt mai mereu o optiune culinara care salveaza gospodinele aflate in criza de timp. In plus, pastele fainoase sunt satioase, hranitoare si pot fi pregatite in fel si chip. In alimentatia sportivilor de […]
Creveti prefierti in sos de ardei gras, usturoi si smantana
Pentru familia mea, fructele de mare reprezinta noutati in ale gatitului. Bajbaim inca la prepararea unor retete vazute sau citite. Doar indraznesc sa vin cu idei proprii. Fructele de mare le-am descoperit pe la inceputul […]
Rizotto cu fructe de mare si tartite de curcan
Bucatarul, fie el amator sau profesionist, dar si gospodinele descurcarete printre oale, cratite si tingiri experimenteaza retete noi cautand de multe ori combinatii dintre cele mai ciudate. Imi place sa cred ca in experimentele mele, […]
Macrou si creveti la tigaie cu pasta de naut
Primavara si-a intrat in drepturi. Privesc pe geam si mi se lumineaza sufletul la gandul ca pot sa-mi plimb nepotelul pe afara. Au aparut primele frunze prin tei si au inmugurit castanii pe terasa din […]
Paste conchiglioni giganti cu scoici in sos de rosii
In practica culinara actuala, dar si in zona de influenta a nutritionistilor, parerile sunt impartite cand vine vorba de gatitul si/ sau recomandarea de consum a pastelor fainoase. Prin bucatariile lumii, pastele fainoase ocupa un […]
Paste panzerotti umplute cu crab in suc de lamaie si ansoa
Traditia stramoseasca cere ca in timpul sarbatorilor de iarna familionul sa se adune acasa pentru ca impreuna sa se veseleasca si sa serveasca bunatatile culinare pregatite in casa parinteasca, cu totii, tot impreuna sa-si aminteasca […]
Paste (scoici) conchiglioni giganti cu crap si creveti prajiti
Pastele fainoase sunt ocolite, dupa parerea mea, pe nedrept, de prea multi indivizi, pe motiv ca ingrasa. In special femeile se codesc sa le serveasca indiferent de modul de preparare. In acelasi timp, in meniul […]