Mi-am propus ca pe acest blog sa scriu nu doar retete (cele mai multe din bucataria romaneasca). Doresc sa furnizez si unele informatii utile pentru orice gospodina, dornica sa afle noutati. Informatiile sunt legate de […]
Gasca
Piept de rata cu telina coapta si sos de praz, ciuperci si smantana
Telina este o alta leguma careia, dupa parerea mea, in bucataria romaneasca nu i se acorda atentia culinara cuvenita. Gospodinele folosesc radacina de telina, de preferinta, prin ciorbe si prin supe, mai rar prin ghiveciul […]
Piept de gasca cu mancare de conopida
Gasca este pasarea domestica care, cred eu ca este prea putin apreciata in actuala bucatarie, desi in gastronomia romaneasca, mostenita de la mosii si stramosii nostri i se dadea atentia cuvenita. Nu am cunostinta ca […]
Mancare de conopida ca la soacra mea
Mancarurile de legume, cu sau fara carne, fac parte din retetarul romanesc chiar daca se poate vorbi si de unele influente mediteraniene. Retete cu multe legume erau specialitatea bunicii mele din partea mamei care le […]
Omleta cu ficat de gasca
Un mic dejun, destul de consistent este recomandat nu numai de catre nutritionisti, dar si de catre medicul specialist de medicina muncii, in conditiile in care se pleaca la serviciu cu stomacul deja “pus la […]
Ficatei de gasca cu humus
Amintirea legata de batrana gasca, sefa cardului din ograda bunicii, imi este vie in minte si acum. Din spusele mamei si ale bunicii, cu ocazia botezului meu care urma sa se tina peste cateva zile […]
Gasca de curte, cu portocale
Imi amintesc de anii copilariei mele, cand in curtea casei plina cu oratanii, gastele si ratele, alaturi de falnicele gaini erau mandria bunicii. Parca vad si acum in fata ochilor, cum se plimba o mandrete […]