Retete Personale

Retete Personale

Racituri de porc pentru sarbatorile de iarna

Cumperi o bucata de cap de piept mai mare, te uiti sa aiba mai multa carne, daca se poate sa fie impanata (straturi de carne mai groase, straturi de  carne cu grasime, mai subtiri, oase mici). Daca vrei sa faci rulada, scoti oasele. Speli carnea si o ungi pe ambele fete cu ulei, pui sare, piper, boia, cimbru. Daca faci […]

Pizza, Retete Personale

Pizza „cum faceti voi”

Cand a inceput sa se vorbeasca la noi (au inceput sa prinda influentele occidentale) despre pizza am inceput sa facem si noi pizza in casa. Copii cand vin acasa si vor pizza completeaza „cum faceti voi”. Se face aluat (faina, apa calduta, drojdie, sare, zahar), care se lasa la dospit. Pana creste aluatul se prepara umplutura. Se […]

Retete Personale

Peste proaspat cu legume, la cuptor.

Se cumpara neaparat peste proaspat (biban, platica, caras, crap), bucati mai mari (700-800 grame), cu mare atentie (ochii sa fie limpezi, branhiile de un rosu aprins, cand il apesi pe solzi sa revina imediat). Il cureti de solzi (daca reusesti la biban esti insistent nu gluma) si de intestine, il speli bine si il lasi […]

Retete Personale

Fasolea boabe la romani.

Exista romani neaosi carora nu le place fasolea boabe ? Nu pot sa cred. Pai nu este baza bucatariei noastre traditionale ? Este singurul aliment la care „poftesc” indiferent cum este gatit. Ca urmare gatesc variat, cu experimente proprii:  fasole batuta cu usturoi, fasole batuta cu ceapa prajita, ciorba de fasole simpla sau cu afumatura, mancare de […]

Pui si gaina, Retete Personale

Gaina fiarta, cu legume, preparate la cuptor.

Se cumpara legume proaspete: dovleac galben (lunguiet), ardei (galben, rosu, verde), morcov (rosu, alungit, tanar), dovlecel, vanata, ceapa (mica, lunguiata), pastarnac, telina, sparanghel, praz, cartofi rosii, etc. Nu trebuie toate sortimentele (in timp va stabiliti la cele care va plac cel mai mult si emana cele mai placute miasme pentru nasul fiecaruia).  Ciupercile sunt esentiale pentru […]

Retete Personale

Pilaf cum stiu eu.

Cumperi o gaina grasa, o cureti de ce are prin interior (gasesti destul de aruncat, ca doar se vinde la Kg), o parlesti la flacara si o pui la fiert in oala de presiune, cu o ceapa, un morcov, un ardei gras, un pastarnac, o telina mica. Dupa cca. 1,5 ore de cand da in fiert (incepe […]