Toti bucatarii renumiti incearca sa se laude cu retetele personale, scriu carti si sustin emisiuni la tv, chiar daca nu se indeparteaza prea mult de retetele traditionale, din tara lor de origine. Multi sefi bucatari […]
Peste
Chiftelute din peste afumat si cartofi fierti, la cuptor
Intotdeauna mi-a placut sa pregatesc peste, fie la gratar, la cuptor sau la abur (cu sau fara legume, in sos de rosii sau sos de ciuperci, praz si smantana, cu sau fara citrice), fie rasol […]
Pastrav somonat cu legume si citrice in hartie de copt, la cuptor
“Nicio masa fara peste” – era o veche reclama (printre putinele de altfel) difuzata cu insistenta pe unicul program al televiziunii publice, cu mai bine de 25 de ani in urma. Aceeasi reclama te izbea […]
Somon la cuptor cu legume si ciuperci la tigaie
Pestele este, pe nedrept (dupa parerea mea), evitat ca aliment in propria familie de catre multi oameni, din motive, pe care nu le pot intelege. Eterna intrebare, des auzita din gura unor plimbareti prin fata […]
File’ din pastrav somonat in aluat de bere, la tigaie
Am descoperit de curand (mai precis, prin aprilie-mai, anul acesta) ca pastravul si somonul au fost incrucisati prin laboratoarele cercetatorilor din domeniul pisciculturii, obtinandu-se pastravul somonat, care o data invenat a fost lasat liber, sa […]
Saramura de lin, altfel
A venit primavara, copacii inmuguresc, iarba se trezeste la viata, ciripitul pasarelelor se aude tot mai intens. Ieri, semnele primavarii evidente, le-am observat si in colonia de porumbei din jurul blocului, unde porumbeii masculi si-au […]
Platica la tigaie, in sos de rosii, cu mamaliga calda
Credinciosii adevarati tin cu strictete tot postul, asa considera ei ca este crestineste. Toata stima pentru acestia. Multi dintre ceilalti credinciosi au grija, sa manance cu post macar miercurea si vinerea. Raman destui, care nu […]
Sardine cu ciuperci, la tigaie
Orice peste oceanic, gras/ uleios, mustind de acizi grasi – omega 3 si omega 6 pus pe masa din bucataria familiei, inseamna sanatate si ceva mai multi ani “vechime” in viata, prilej de buna dispozitie […]
Trunchi de platica la tigaie cu legume si surimi
In postul Craciunului sunt multe zile in care cei evlaviosi, hotarati sa tina tot postul, au binecuvantarea Lui si beneficiaza de dezlegare la peste. Postul este recomandat si de catre nutritionisti, ca fiind in beneficiul […]
Biban prajit cu sos de praz, ciuperci si smantana
Bibanul romanesc, pregatit asa cum se cuvine, este pentru mine cel mai gustos peste. Micii panglicari culinari, gen Gica Contra, dar si panglicari mai elevati, gen Toma Necredinciosul, vor interveni imediat in discutie cu o […]