Se cumpara neaparat peste proaspat (biban, platica, caras, crap), bucati mai mari (700-800 grame), cu mare atentie (ochii sa fie limpezi, branhiile de un rosu aprins, cand il apesi pe solzi sa revina imediat). Il cureti de solzi (daca reusesti la biban esti insistent nu gluma) si de intestine, il speli bine si il lasi […]
Retete Personale
Fasolea boabe la romani.
Exista romani neaosi carora nu le place fasolea boabe ? Nu pot sa cred. Pai nu este baza bucatariei noastre traditionale ? Este singurul aliment la care „poftesc” indiferent cum este gatit. Ca urmare gatesc variat, cu experimente proprii: fasole batuta cu usturoi, fasole batuta cu ceapa prajita, ciorba de fasole simpla sau cu afumatura, mancare de […]
Gaina fiarta, cu legume, preparate la cuptor.
Se cumpara legume proaspete: dovleac galben (lunguiet), ardei (galben, rosu, verde), morcov (rosu, alungit, tanar), dovlecel, vanata, ceapa (mica, lunguiata), pastarnac, telina, sparanghel, praz, cartofi rosii, etc. Nu trebuie toate sortimentele (in timp va stabiliti la cele care va plac cel mai mult si emana cele mai placute miasme pentru nasul fiecaruia). Ciupercile sunt esentiale pentru […]
Pilaf cum stiu eu.
Cumperi o gaina grasa, o cureti de ce are prin interior (gasesti destul de aruncat, ca doar se vinde la Kg), o parlesti la flacara si o pui la fiert in oala de presiune, cu o ceapa, un morcov, un ardei gras, un pastarnac, o telina mica. Dupa cca. 1,5 ore de cand da in fiert (incepe […]