Cand nu am timp sau preget (se mai intampla :D) sa prepar singur carnea pentru mici, cumpar mici gata trasi, refrigerati, de la un magazin cam nestiut de gospodine, pentru ca altfel, devarul ar fi mare, […]
Retete Personale
Pastrav in sos de smantana
Cumperi de la pescarie cate un pastrav de 300-400 grame pentru fiecare din pofticiosii de peste pe care ii ai arvuniti la masa. Reteta se prepara rapid, este deosebit de gustoasa si se potriveste de minune pentru o […]
Sa filozofam oleaca
Un vrajitor al aromelor si gusturilor, al carui nume nu l-am retinut (un italian bine inteles), este fidel ideii ca retetele din bucatarie trebuie povestite, ca lumea miraculoasa din farfurie trebuie prezentata cu cat mai multe […]
Ficatei de pui, prajiti cu ceapa, cum facea mama
Ficateii de pasare (pui, rata, gasca) se pot prepara rapid, gustos si sanatos. O garnitura de cartofi piure sau de legume oparite (brocoli, conopida, dovlecei, morcovi rotunzi si mici, cartofi – fierti) si apoi trase in […]
Somon pane cu sufleu de dovlecei
Daca ai fost prevazator, ai cumparat de la pescarie 2-3 pachete cu cozi de somon congelate si „ai pastrat” la congelator. Cand te grabesti, iti este foame si caldura din bucatarie nu te indeamna sa stai […]
Salata de bureti proaspeti, culesi din padure
Buretii sunt o delicatesa, mai ales daca sunt bine pregatiti. Pot fi facuti salata sau se pot servi drept garnitura la diferite fripturi mai grase (porc sau gaina de curte – fiarta si apoi pusa […]
Cozi de somon cu legume si ciuperci, la gratar
Se gasesc la pescarie cozi de somon proaspete sau congelate – o gaselnita a comerciantilor pentru a vinde pestele aprovizionat intreg – portionat diferit, la preturi diferite, fara nicio logica (ma rog, alta initiativa pur romaneasca, […]
Tocana de berbec cu cartofi noi
Aceasta reteta se adreseaza acelor „nefericiti simandicosi” care din diverse motive „urasc” carnea de oaie in general, fara a avea un motiv plauzibil. Mirosul este specific carnii de oaie, gustul este magnific daca stii sa […]
Tocanita din pipote de pui si cartofi noi
Medicii spun ca puiul are carnea cea mai putin toxica pentru om. Asa o fi, dar ma intreb cati dintre cei care recomanda sa consumam numai carne alba, respecta strict ce spun. Probabil ca numai habotnicii, care […]
Omleta cu carnati si ciuperci de padure
Daca nu ai timp si soricelul din stomac te chinuie, cel mai rapid mod de a pune ceva in farfurie este sa faci o omleta. Cauti prin frigider niste carnati (de preferat afumati), niste costita […]