Varza murata se spala in cateva ape, se toaca fideluta si se stoarce in maini. Se poate amesteca si cu varza cruda, dupa gust. Se poate utiliza numai varza cruda. Se pune carne tocata (de porc […]
Retete Personale
Racituri de porc pentru sarbatorile de iarna
Cumperi o bucata de cap de piept mai mare, te uiti sa aiba mai multa carne, daca se poate sa fie impanata (straturi de carne mai groase, straturi de carne cu grasime, mai subtiri, oase mici). Daca vrei sa […]
Rasol intreg de vitel crescut in ograda
Cumperi un rasol de vitel sau un cap de piept, de vreo 1-2 Kg (carnea rozalie arata ca animalul a fost tanar). Il cureti de pielite si il speli bine. Se pune la fiert in […]
Pizza “cum faceti voi”
Cand a inceput sa se vorbeasca la noi (au inceput sa prinda influentele occidentale) despre pizza am inceput sa facem si noi pizza in casa. Copii cand vin acasa si vor pizza completeaza “cum faceti […]
Curcanul de Craciun – reteta preferata a mamei mele
Cumperi un curcan sau o gaina mare si galbena, adica mai grasa. Eu prefer gaina, mai ales daca este proaspata (neanghetata, adica). O cureti bine la interior si o parlesti pe exterior, la flacara aragazului. O ungi bine […]
Ficatei de pui cu paste fainoase si sos de rosii.
Se cumpara ficatei proaspeti, de pui, se curata de pielite si de ce mai lasa romanul ca sa atarne greu la cantar, se spala si se lasa la scurs intr-o sita. Pui la fiert intr-o […]
Peste proaspat cu legume, la cuptor.
Se cumpara neaparat peste proaspat (biban, platica, caras, crap), bucati mai mari (700-800 grame), cu mare atentie (ochii sa fie limpezi, branhiile de un rosu aprins, cand il apesi pe solzi sa revina imediat). Il […]
Fasolea boabe la romani.
Exista romani neaosi carora nu le place fasolea boabe ? Nu pot sa cred. Pai nu este baza bucatariei noastre traditionale ? Este singurul aliment la care “poftesc” indiferent cum este gatit. Ca urmare gatesc […]
Gaina fiarta, cu legume, preparate la cuptor.
Se cumpara legume proaspete: dovleac galben (lunguiet), ardei (galben, rosu, verde), morcov (rosu, alungit, tanar), dovlecel, vanata, ceapa (mica, lunguiata), pastarnac, telina, sparanghel, praz, cartofi rosii, etc. Nu trebuie toate sortimentele (in timp va stabiliti la […]
Pilaf cum stiu eu.
Cumperi o gaina grasa, o cureti de ce are prin interior (gasesti destul de aruncat, ca doar se vinde la Kg), o parlesti la flacara si o pui la fiert in oala de presiune, cu o ceapa, […]