Aproape ca s-au incheiat sarbatorile de iarna. In familia mea mai sunt la putere Boboteaza, Sf.Ion si ceva zile onomastice in ianuarie. Daca anul trecut am sarbatorit trecerea in noul an cu revelion in 2 […]
Paste fainoase
Paste conchiglioni giganti cu carne tocata in sos de rosii
Intotdeauna mi-au placut pastele fainoase. In copilaria mea, cum toti ai casei, destul de numerosi de altfel, ne strangeam in jurul mesei de seara, mama si bunica trebuiau sa pregateasca ditamai cratita de macaroane cu […]
Paste fusilloni giganti cu branza si stafide
Cred ca am recunoscut si anterior, prin retetele deja scrise, in care ingrediente principale folosite sunt pastele fainoase, ca imi plac preparatele cu acestea cu conditia sa fie de buna calitate atat pastele cat si […]
Paste paccheri giganti cu creveti, in sos de rosii
Pastele fainoase sunt nelipsite din meniurile sportivilor de performanta, nutritionistii recomandandu-le pentru consistenta lor si ajutorul in cresterea masei musculare fara a adauga grasime excesiva sau dupa spusele unor chiar fara a adauga grasime. Este […]
Paste umplute cu crab si creveti in sos de praz, ciuperci si smantana
Am gasit prin market tot felul de oferte cu paste fainoase si mi-am zis ca numai cine il incearca in retetele sale poate sa se pronunte asupra unui produs nou. Nu am fugit niciodata de […]
Spaghete cu sos de urzici si peste prajit
Incet, incet, primavara isi intra in drepturi. Verdeturile de sezon (urzici, loboda, spanac, stevie, dragavei, macris, salata, etc.) umplu tarabele prin piete, iar batranele precupete, stiind de postul Pastelui, te intampina pe la colturile blocului cu […]
Cotlet de platica la gratar cu paste fainoase, ciuperci si piersici
Cumpar peste proaspat, intreg, de la pescarie, adus de la Dunare, de 1,5-2 Kg/ bucata (crap, platica, somn, salau, stiuca, avat, mreana) sau in jur de 0,5 Kg/ bucata (caras, biban, lin, scrumbie). Mai cumpar […]
Paste cannelloni umplute cu peste, in sos de rosii
Italienii sunt recunoscuti prin diversitatea pastele fainoase, pregatite in casa din faina de grau, sub tot felul de forme (spaghete, macaroane, sfredele, melci, tuburi, pene, benzi de marimi diferite, etc., umplute cu te miri ce […]
Supa de gaina cu scoici din grau dur
Am gasit in market paste fainoase gigant, fabricate si ambalate in Germania, din grau dur. Fiind vorba de un produs nou pe la noi, ambalajele mi-au luat ochii de la inceput si am cumparat mai […]
Paste cannelloni umplute cu ciuperci, in sos de rosii
Pastele fainoase sunt recomandate de catre nutritionisti mai in toate meniurile pentru sportivi. Induc energie, sunt satioase si de ce sa ne invartim in jurul cozii si sa nu recunoastem – se pregatesc rapid, cu […]