Pe la inceputurile interesului meu in ale bucatarelilor imi testam capacitatea de a manevra cutitul sau de a amesteca prin cratiti si tingiri. Fara a fi modest am constatat un oarece talent sau altfel zis […]
Paste fainoase
Pane’ din pastrav somonat cu paste fainoase
Prin cartile de specialitate, pestele este considerat ca un aliment de baza in retetarul oricarei gospodine. Cel putin mie, mi se pare a fi ceva normal si firesc daca gospodina doreste ca toti membrii familiei […]
Paste panzerotti umplute cu crab in sos de praz, ciuperci si smantana
Gospodinele grabite sa pregateasca ceva la iuteala pentru ca se apropie ora cinei, cand cei ai casei se aduna acasa de pe la locurile lor de munca si nu trebuie ratata ocazia de a se […]
Paste conchiglioni giganti cu scoici in sos de rosii
In practica culinara actuala, dar si in zona de influenta a nutritionistilor, parerile sunt impartite cand vine vorba de gatitul si/ sau recomandarea de consum a pastelor fainoase. Prin bucatariile lumii, pastele fainoase ocupa un […]
Paste panzerotti umplute cu crab in suc de lamaie si ansoa
Traditia stramoseasca cere ca in timpul sarbatorilor de iarna familionul sa se adune acasa pentru ca impreuna sa se veseleasca si sa serveasca bunatatile culinare pregatite in casa parinteasca, cu totii, tot impreuna sa-si aminteasca […]
Paste (scoici) conchiglioni giganti cu crap si creveti prajiti
Pastele fainoase sunt ocolite, dupa parerea mea, pe nedrept, de prea multi indivizi, pe motiv ca ingrasa. In special femeile se codesc sa le serveasca indiferent de modul de preparare. In acelasi timp, in meniul […]
Paste Panzerotti umplute cu crab in sos de rosii
Pastele fainoase gatite in fel si chip sunt printre preparatele mele preferate. Le pregatesc cu placere ori de cate ori vreun pofticios din familie o doreste. In ultimii ani, dintre pofticiosi, la mesele zilnice am […]
Paste conchiglioni giganti cu praz, ciuperci si macrou afumat
Multi dintre romani evita pastele fainoase considerandu-le ingrediente care te fac rotofei, ca sortiment alimentar, fara a face insa o asociere corecta cu cantitatea consumata, dar si cu diversitatea de ingrediente folosite la fiecare preparat […]
Cotlet de platica in sos de rosii, cu paste fainoase si creveti
In aceasta perioada, pestii rapitori (stiuca, bibanul, salaul, pastravul, etc.), dar si crapul, somnul sau platica au icrele deja formate si stau la panda, sa se incalzeasca putin apa pentru a le depune. Nu ratez […]
Macaroane cu carne, branza si cascaval
In copilaria mea, cand mama si bunica lansau intrebarea – ce vreti sa va pregatim pentru deseara ?, noi copiii fiind cei intrebati, raspunsul era de cele mai multe ori, unanim – macaroane. Pastele fainoase […]