Daca pastele fainoase pregatite de italieni in fel si fel de moduri (de cele mai multe ori, simplu, cu putine ingrediente, usor si rapid de preparat) se regasesc in mai toate cartile de bucate, nu […]
Paste fainoase
Avat cu citrice la cuptor, cu garnitura de ciuperci
In perioada de prohibitie a pescuitului am cumparat de la pescarie un avat de 3,5 Kg (confiscat, probabil, de la braconieri si vandut de filiala vanatorilor si pescarilor la comercianti), plin de icre. Am scos […]
Pene cu branza, smantana si cascaval, la cuptor
Dupa grelele incercari din zilele de Paste, cu preparate traditionale pe baza de oua multe si carnuri de miel/ ied/ oaie/ berbecut se cere si o “linistire” a stomacului, adica mese fara carne, cu mai […]
Paste fainoase cu ansoa si sos de rosii
Imi place simplitatea cu care italienii gatesc pastele lor fainoase (de tot felul si sub cele mai diverse forme geometrice), dar si ingredientele folosite/ asocierea acestora in preparate, pe care multi le considera “ciudate” prin […]
Creveti cu paste fainoase si ciuperci in sos de rosii
Am trecut primul “hop” culinar al imbelsugatelor sarbatori de iarna, cu mese in familie, abundente si pline de aperitive cu porcarele pentru iarna, sarmale si piftie, friptura de porc la cuptor/ gratar/ tigaie, ciorba de afumatura, […]
Cus-cus cu praz, ciuperci si conopida
Gospodinele isi fac din timp cumparaturile pentru sarbatorile de iarna care se apropie, pentru a evita inghesuiala si statul pe la cozile nesfarsite. Daca gospodinele vor sa si pregateasca ceva porcarele pentru iarna, atunci deja […]
Paste cannelloni umplute cu branza
Lumea intreaga ii lauda pe italieni pentru pastele lor fainoase, de forme si dimensiuni dintre cele mai ciudate, pe care le pregatesc in toate felurile. Nici chinezii nu se lasa mai prejos. Market-urile de pe […]
Ceafa de porc la tigaie cu cus-cus si mazare
Chiar daca, momentan, s-a mai racorit pe afara si ploaia a potolit colbul de pe strada, de poti lasa fara grija geamul deschis, cu greu iti vine sa petreci mai mult timp prin bucatarie. Se […]
Macaroane cu carne tocata ca la mama acasa
Retetele din batrani, mai elaborate, sunt mai mereu criticate, de catre nutritionisti, datorita consistentei lor. Nefiind retete rapide, usor de prelucrat, nu sunt agreate de catre restaurante. Numai la pensiunile montane, mai poti intalni uneori, “retete grele”, in […]