Pestele proaspat in special si destul de rar pestele congelat, ocupa un loc bine stabilit in retetarul familiei mele. Nu ocolim nici pestele marinat, pestele sarat sau pestele afumat, pe care il folosim la salate […]
Peste
Ciorba de perisoare din peste
Prin cartile de bucate cu retete de-ale noastre, stramosesti, gasim adeseori preparate mai putin obisnuite, desi ingredientele folosite sunt unele obisnuite in bucataria romaneasca, iar prepararea nu este vreo sofisticanie culinara precum vedem destul de […]
Rasol de stiuca cu maioneza
Inainte de Anul Nou cu 2-3 zile gasesti mare inghesuiala la pescarie si chiar daca nu cunosti, afli de la cei asezati in rand ca pe 01 ianuarie se mananca peste. Daca nu ai fost […]
Paste (scoici) conchiglioni giganti cu crap si creveti prajiti
Pastele fainoase sunt ocolite, dupa parerea mea, pe nedrept, de prea multi indivizi, pe motiv ca ingrasa. In special femeile se codesc sa le serveasca indiferent de modul de preparare. In acelasi timp, in meniul […]
Trunchi de crap cu legume, ciuperci si citrice la cuptor
Pestele, un aliment deosebit de valoros din punctul de vedere al nutritionistului, nu trebuie sa lipeasca din alimentatia omului sanatos. Consumat de 2-3 ori pe saptamana, gospodareste si divers preparat poate fi un aliment de […]
Sarmale cu umplutura din peste
Prin arhiva cu poze facute cu ocazia prepararii diverselor retete gasesc tot felul de preparate gatite cu ceva timp in urma si mai greu imi amintesc motivul/ ocazia care le-a generat. Sincer vorbind, eram convins […]
Salata din scrumbie de Dunare afumata, cu ceapa si castraveti murati
Scrumbia de Dunare este pestele meu preferat, chiar daca are cam multe oase si de vreo 2-3 ani pretul acesteia la pescarie a luat-o razna. De altfel, pestele proaspat a devenit aliment de lux, chiar […]
Paste conchiglioni giganti cu praz, ciuperci si macrou afumat
Multi dintre romani evita pastele fainoase considerandu-le ingrediente care te fac rotofei, ca sortiment alimentar, fara a face insa o asociere corecta cu cantitatea consumata, dar si cu diversitatea de ingrediente folosite la fiecare preparat […]
Trunchi de crap cu cartofi, la gratar
Sarbatorile de sezon au trecut, retetele traditionale pentru aceste sarbatori au fost pregatite de gospodine si fiecare pofticios s-a servit dupa propriile preferinte. Poftele culinare ale celor dragi sunt avute in vedere la fiecare intrunire […]
Cotlet de platica in sos de rosii, cu paste fainoase si creveti
In aceasta perioada, pestii rapitori (stiuca, bibanul, salaul, pastravul, etc.), dar si crapul, somnul sau platica au icrele deja formate si stau la panda, sa se incalzeasca putin apa pentru a le depune. Nu ratez […]