Sarbatorile crestinesti, de iarna, au trecut. Tot nu a nins si gerul este doar o amintire. Am vazut branduse prin niste cosuri pe la precupete. Or fi aparut si ghioceii si nu i-am vazut eu. […]
Rata
Piept de rata cu cartofi noi gratinati
Am mai spus-o si cu alte ocazii, scrisul unei retete noi pe acest blog imi acopera, de cele mai multe ori, timp mai indelungat decat prepararea retetei in sine, invartind la cratite si tingiri. De […]
Rata cu varza calita
O vorba din batrani zice ca toamna se numara bobocii. Comerciantii au aflat, probabil, cu intarziere de zicala stramoseasca. Ce cautam prin galantare ? Prin galantare gasesti rate si gaste refrigerate doar pe la sfarsitul […]
Pulpe de rata cu cartofi noi la cuptor
Ratele si gastele sunt dupa parerea mea, pe nedrept marginalizate de multe gospodine din motive nu tocmai ortodoxe – retetele uzuale sunt ceva mai greu de pregatit sau pasarea nu o gasesti prin galantare, tocmai […]
Piept de rata la gratar cu cartofi noi fierti cu unt
Gatitul in familie pare sa fi devenit sport de masa, de cand pe la mai toate televiziunile sunt prezente emisiuni din domeniul culinar (nu ma refer la acelea unde se face doar gargara si tevatura […]
Piept de rata cu telina coapta si sos de praz, ciuperci si smantana
Telina este o alta leguma careia, dupa parerea mea, in bucataria romaneasca nu i se acorda atentia culinara cuvenita. Gospodinele folosesc radacina de telina, de preferinta, prin ciorbe si prin supe, mai rar prin ghiveciul […]
Piept de rata cu cartofi taranesti, la tigaie
Carnea de pasare este greu de inlocuit in regimul alimentar al oricarei familii, chiar daca umbla vorbe prin targ cum ca doar carnea de porc ar fi preferata de romani. In familia mea, preparatele din […]
Pulpe de rata cu cartofi prajiti si salata de sezon
Statul in bucatarie, la coada tigaii, pe vreme de canicula, poate fi considerat ca un act de eroism culinar, daca poate fi definit asa ceva. Definit, nedefinit, faci ce faci si tot trebuie sa ajungi […]
Mancare de conopida ca la soacra mea
Mancarurile de legume, cu sau fara carne, fac parte din retetarul romanesc chiar daca se poate vorbi si de unele influente mediteraniene. Retete cu multe legume erau specialitatea bunicii mele din partea mamei care le […]
Piept de rata cu urzici batute
Nu stiu cata lume apreciaza urzicile asa cum se cuvine. In copilaria mea, de mic mergeam cu bunica, pe marginea raului si de pe lunca din marginea apei adunam urzici crude, abia rasarite de sub […]