Carnea de pasare nu are cum sa lipseasca din retetarul oricarei familii, constienta ca sanatatea trebuie sa fie in prim plan. Cand in familie sunt si copii mici, vrei nu vrei, iti place sau nu […]
Rata
Pulpe de rata cu cartofi taranesti, la cuptor
In ultimii ani, rata a devenit ceva obisnuit in retetarul familiei mele, in conditiile in care se regasesc prin galantare pasari intregi, dar si separat, pulpe sau piept de rata. Nu prea esti tentat, des, […]
Rata de curte coapta, cu pilaf de orez
Pe canicula, nu ai niciun chef de pazit sau de amestecat in cratite si tigai. Daca vrei sa folosesti cuptorul aragazului, disconfortul este si mai pronuntat. Totusi, pofticiosii familiei le stiu pe ale lor, iar […]
Pulpe de rata si carnati de porc, afumati, pe pat de varza murata
Sarbatorile crestinesti, de iarna, au trecut. Tot nu a nins si gerul este doar o amintire. Am vazut branduse prin niste cosuri pe la precupete. Or fi aparut si ghioceii si nu i-am vazut eu. […]
Piept de rata cu cartofi noi gratinati
Am mai spus-o si cu alte ocazii, scrisul unei retete noi pe acest blog imi acopera, de cele mai multe ori, timp mai indelungat decat prepararea retetei in sine, invartind la cratite si tingiri. De […]
Rata cu varza calita
O vorba din batrani zice ca toamna se numara bobocii. Comerciantii au aflat, probabil, cu intarziere de zicala stramoseasca. Ce cautam prin galantare ? Prin galantare gasesti rate si gaste refrigerate doar pe la sfarsitul […]
Pulpe de rata cu cartofi noi la cuptor
Ratele si gastele sunt dupa parerea mea, pe nedrept marginalizate de multe gospodine din motive nu tocmai ortodoxe – retetele uzuale sunt ceva mai greu de pregatit sau pasarea nu o gasesti prin galantare, tocmai […]
Piept de rata la gratar cu cartofi noi fierti cu unt
Gatitul in familie pare sa fi devenit sport de masa, de cand pe la mai toate televiziunile sunt prezente emisiuni din domeniul culinar (nu ma refer la acelea unde se face doar gargara si tevatura […]
Piept de rata cu telina coapta si sos de praz, ciuperci si smantana
Telina este o alta leguma careia, dupa parerea mea, in bucataria romaneasca nu i se acorda atentia culinara cuvenita. Gospodinele folosesc radacina de telina, de preferinta, prin ciorbe si prin supe, mai rar prin ghiveciul […]
Piept de rata la tigaie cu cartofi taranesti
Carnea de pasare este greu de inlocuit in regimul alimentar al oricarei familii, chiar daca umbla vorbe prin targ cum ca doar carnea de porc ar fi preferata de romani. In familia mea, preparatele din […]