Cum se apropie Pastele, am cautat in arhiva mea de poze cu retete inca nescrise. Am descoperit mai multe retete cu ingredient principal – miel sau ied pe care intentionez sa le scriu in perioada […]
Retete Personale
Scaricica de porc marinata si carnati proaspeti de porc, la cuptor
De fiecare data cand imi propun sa scriu o reteta, mai intai caut prin arhiva de poze si prin opisul de retete, sa vad la ce categorie de preparate, nu am mai adaugat noutati de […]
Captura pescareasca de sezon
Este perioada in care pescariile sunt vizitate tot mai des de catre pofticiosii in ale pestelui, dar si de catre gospodinele interesate in improspatarea rezervei proprii de icre pentru tot anul in curs. Capturile de […]
Legume umplute si gratinate la cuptor
Iarna, nu ai cum sa gasesti legumele romanesti din camp, pe tarabe. Prin market gasesti tot felul de legume aduse de peste mari si tari, in special de la turci si de la greci. Aceste […]
Coaste de porc macerate in iaurt si coapte, cu cartofi copti
Pe la o anumita varsta, incercam sa fim mai prevazatori cu alimentatia noastra zilnica, fara sa ne prefacem ca doar intra in preocuparile noastre zilnice. Chiar daca poftele noastre culinare raman aceleasi, fara sa vrem, […]
Vanata intreaga taiata franjuri si pregatita pane’
Chiar daca nu este sezon de legume proaspate, de-ale noastre romanesti, la un moment dat simti nevoia, sa gatesti ceva fara carne, nu neaparat o salata simpla. Cum prin market-uri se gasesc legume din import […]
Placinta ca desert din aluat pufos cu mere, piersici, stafide
Dupa cum spuneam daunezi, pregatirea aluatului nu este un punct forte pentru mine. Motivele pe care le pot invoca tin in special de “prietenia” mea cu rabdarea de a cantari ingredientele necesare si nu in […]
Piept de rata cu mancare de mazare
Carnea de pasare nu are cum sa lipseasca din retetarul oricarei familii, constienta ca sanatatea trebuie sa fie in prim plan. Cand in familie sunt si copii mici, vrei nu vrei, iti place sau nu […]
Ciotoi de curcan la cuptor cu garnitura de bame
Curcanul este pasarea, care bine pregatita, poate fi oricand o surpriza culinara pentru cei asezati nerabdatori si pofticiosi in jurul mesei, atrasi fiind de miroaznele tainice care s-au raspandit in jurul bucatariei. De-ale comerciantilor ! […]
Rulada din piept de curcan invelit in prosciutto, umplut cu muschiulet de porc dichisit cu carnati afumati
Dupa cum aminteam daunezi, sfarsitul lui decembrie din anul care tocmai se duce si inceputul lui ianuarie din noul an prilejuiesc in familia mea, pe langa sarbatorile crestinesti si alte motive de sarbatoare – mai […]