Pestele este prezent tot mai des in retetele mele. Bine pregatit, vreau, sa cred ca pestele este apreciat de majoritatea pofticiosilor. Chiar daca in ultima vreme, pestele a devenit o delicatesa prohibita, legata de pretul […]
Retete Personale
Dulceata de gutui
Toamna s-a instalat deja si isi face simtita prezenta tot mai insistent. Noptile sunt reci, paturica pentru invelit nu o mai ocolim, iar geamul lasat deschis este in partea opusa dormitorului, sa se faca aerisire […]
Supa crema de legume
Gata, ne-am plans destul de zapuseala de afara care ne impiedica, sa stam in preajma aragazului mai mult timp. Legumele sunt parguite si ne imbie de pe tarabe, sa ne umplem sacosele ca sa trecem […]
Dorada cu legume la cuptor
Arsita si iarasi arsita ! Aer incins, toropeala, camasa mai mereu umeda se lipeste de corp. Nicio adiere de vant, nu se misca nicio frunza. Degeaba astepti seara, avand propria dorinta, sa se mai racoreasca. […]
Dovleac copt servit cu iaurt
O gospodina care se respecta, ori de cate ori are ocazia (cine zice ca ocazia nu si-o poate crea singura, la oricare din mesele servite in familie ?!) se straduieste, sa respecte ce a invatat […]
Cartofi fierti inveliti in prosciutto, la cuptor
Inca nu a trecut toropeala si orice gospodina isi face planuri in continuare, cum sa stea cat mai putin in preajma aragazului. Ori de vrei, ori de nu vrei, spre seara, cand poti deschide geamurile, […]
Tartite de curcan cu paste de orez si ciuperci
Mi-am propus, sa incerc, sa scriu in continuare, retete cat mai simple, cu ingrediente putine, care se pregatesc la iuteala si nu este neaparat, necesara prezenta gospodinei, tot timpul, in preajma aragazului. Pui ceva la […]
Tort racoritor cu fructe, nuci si stafide
Orice moment al zilei este potrivit, sa ne racorim putin pe toropeala aceasta. Sucurile reci, chiar o bere aburinda, ne fac placere, ne racoresc pe moment. Din pacate, racoreala trupului tine doar cateva minute, apoi […]
Pui intreg cocotat pe suport ceramic, copt
Cald …, cald …, teroare termica in bucatarie, asudari cat cuprinde, lichide baute la foc continuu. Te limitezi sa bei lichide (in special multa apa plata), la temperatura camerei, mai rar, o bere tinuta 10 […]
Ceafa de porc si carnat proaspat de porc la tigaie, cu salata din pastai de fasole galbena
Din pacate, nu intotdeauna reusesc, sa fac ceea ce imi propun. Caldura aceasta apasatoare ma toropeste. Vreau, nu vreau, ma obliga, sa stau mai mult prin casa, unde gasesc oarece intelegere de la vipia de […]