Nefiind posibila adunarea familiei pentru a sarbatori cum se cuvine Pastele, in 2009 am portionat iedul cumparat si l-am pus in pachetele separate, la congelator, pentru diverse retete care urmau a se pregati ulterior. Pachetul […]
Supe supe crema si ciorbe
Ciorba de urzici cu leurda
Verdeturile de sezon (urzici, leurda, salata verde, untisor, macris, loboda, stir, stevie, dragavei, etc.) nu trebuie sa lipseasca din meniul tau zilnic, in aceasta perioada a anului. Salatele din verdeturi crude, mancaricile fara carne, ciorbele […]
Supa crema din urzici culese din salbaticie
Urzicile umplu tarabele. Precupetele lanseaza care mai de care, oferte tentante – 3 gramezi la leu, 8 gramezi la 2 lei, etc. Ai de unde alege. Toate urzicile sunt tinere, nu au avut timp sa […]
Supa mediteraniana cu fructe de mare si peste
La noi romanii, pestele este un aliment de baza, in special prin zonele din preajma raurilor mari si din apropierea baltilor formate, in excavatii, cand vin apele mari si in Delta Dunarii. Nici in restul […]
Supa de gaina cu scoici din grau dur
Am gasit in market paste fainoase gigant, fabricate si ambalate in Germania, din grau dur. Fiind vorba de un produs nou pe la noi, ambalajele mi-au luat ochii de la inceput si am cumparat mai […]
Ciorba din gat de oaie
Carnea de oaie este preferata mea atunci cand se cere a se pregati o ciorba acra. Oaia are, ca orice alt animal crescut de oameni pentru produsele pe care le ofera, dar si pentru sacrificare, anumite […]
Cioba usoara, din legume, potrivita in zilele cu canicula
A trecut vara si am facut doar de vreo 2-3 ori niste ciorbe de vara, cu legume proaspete, aduse de precupete la piata (vechi cunostinte, a caror “marfa proprie” am verificat-o si rasverificat-o de nenumarate […]
Ciorba de dovlecei umpluti cu carne tocata
Nu a trecut canicula si vanzoleala prin bucatarie pentru “lupta” cu cratitele si tingirile nu este chiar ceea ce ti-ai dori sa faci. Soriceii din stomac se agita si isi cer insa drepturile, iar intr-un […]
Supa crema de legume si ciuperci
Supele crema mi se par ceva deosebit pentru noi romanii, obisnuiti cu supele consistente avand la baza gaina de curte in care pluteste grasimea de pasare si ciorbele grele din afumatura de porc sau din […]
Ciorba din scarita de porc afumata
Umbla o vorba prin batrani – altfel vezi lumea daca ai ceva cald la burta. Plecand de la acest principiu, nu este greu sa te gandesti ca ciorba sau supa nu trebuie sa lipseasca din […]