Omleta cu creier si ciuperci.

Cumperi niste creier mare, de porc sau de vita (de preferat proaspat). Merge si congelat, dar trebuie lasat sa se dezghete singur, in timp (de seara pana dimineata).

Oparesti creierul si-l cureti de pielite. Il lasi la scurs intr-o sita.

Incingi ulei de masline intr-o tigaie. Pui si un bot de unt. Calesti niste ciuperci taiate feliute. Adaugi creierul, taiat bucati mai mari si il prajesti pe ambele fete.

Bati ouale, cu sare, piper, turmeric (condiment important, cu multe aplicatii in medicina traditionala), boia afumata de ardei si ceva marar. Le rastorni peste creier si ciuperci. Prajesti omleta pe ambele fete.

O minunatie. Omleta merge la micul dejun, dar tine si de foame pana la masa de pranz, adica pe la 6-7 seara, cand apari de la slujba. Se serveste cu ardei capia proaspat sau copt. Nu trebuie uitata o cafea neagra, tare, „de trezire”.

Pofta Buna !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*