Vrei, nu vrei si iti faci coada colac cautand tot felul de motive sa nu calci in bucatrie, prin preajma aragazului, dar intr-un final nu ai incotro si tot ajungi sa manuiesti tigaia. Mananci o […]
Porc
Jambon de porc cu sorici si cartofi, la cuptor
Daca tot este mai rece pe afara si poti sa te misti respirand ceva mai lejer in jurul cuptorului argazului este greu sa nu iti amintesti de o veche zicala care circula pe la noi, […]
Ciolan afumat la cuptor cu varza noua calita
O gaselnita de succes pe plan mondial, care ar risca sa lase sefii bucatari fara obiectul muncii ar putea fi descoperirea unor retete care sa fie preparate virtual dar care sa potoleasca de-adevaratelea soriceii care […]
Rulada din fleica de porc cu sorici si coaste
Traim intr-o perioada cand la moda in emisiunile tv de dimineata si in cele de dupa ora 22 sunt dietele cu si despre slabit (tot felul de vedete se lauda cu experienta lor culinara in […]
Hamburgheri din carne de porc cu cartofi prajiti si turta cu jumari
Orice gospodina care se respecta doreste sa nu aiba surprize de genul – ce sa pun pe masa la pranz ? Este un motiv bun pentru a face planuri in avans si a nu scapa […]
Ciolan proaspat de porc inabusit in bere si copt in cuptor, cu fasole boabe
Traditia stramoseasca spune ca de ziua nationala a Romaniei, 1 Decembrie, romanul neaos, preocupat ca bucataria romaneasca sa nu se piarda in lupta cu retele acestea straine care au invadat presa scrisa si vorbita pregateste […]
Porcarele cu cartofi prajiti si ou de gasca
Dupa cum spuneam si cu alte ocazii, piata fiind pusa in drumul meu spre casa, fara a conta de unde vin, vreau nu vreau, arunc o privire si la ce se mai gaseste pe tarabe. […]
Conopida impanata cu carne tocata si apoi gratinata
Conopida si brocoli, legume considerate marginalizate in bucataria romaneasca, capata in ultimul timp un suport culinar tot mai consistent. Imi plac ambele legume, deci motivarea exista. Prin vechile carti de bucate pe care le-am frunzarit […]
Rulada din pecie de porc, coapta
In viata de zi cu zi ne confruntam cu studii care mai de care vizand de toate, unele mai mult sau mai putin aprofundate, dupa fondurile puse la dispozitia cercetatorilor de catre cei interesati ca […]
Purcel la cuptor cu varza calita
Traditia stramoseasca continua sa se pastreze la noi, la romani, in special la tara, unde in mai toate gospodariile din sat, inca se mai creste cel putin un porc in batatura casei, cu porumb si […]